Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Re: Какъв е най-сигурният начин, по който да се отървем от следродилната депресия?

21 Апр 2015, 10:04

Не съм страдала от следродилна депресия, за щастие! :)))Но и аз смятам, че таткото е много важна фигура веднага след раждането, той е човекът, който ще помогне на жената по-бързо да се възстанови. :)

Re: Какъв е най-сигурният начин, по който да се отървем от следродилната депресия?

21 Апр 2015, 12:24

Надявам се, че приятелката ми няма да страда от следродилна депресия, ще е ужасно. Ще се постарая да ѝ помагам с каквото мога, след като казвате, че мъжете сме най-важните за това нещо ;)

21 Апр 2015, 15:22

Много е гадно да страдаш от следродилна депресия! :!: Моята приятелка беше изпаднала в ужасна дупка, не искаше да излиза, не правеше нищо, започна да отслабва, ходеше накрая на психолог :(

21 Апр 2015, 15:54

То спасение няма, обаче от друга страна, много често българите не обръщаме внимание на психозата и за нас това, че сме депресирани и се чувстваме зле не е никакъв признак или причина за нещо, с родилките е така. Коя би си признала, че има нужда от помощ?

28 Апр 2015, 16:56

Мъжете забравят за жените, като ги гледам покрай моята жена какви моми има.. дето сега имат деца за първи път, понеже ние доста бързо се справихме с предизвикателството да имаме деца, та те сега имат хлапета на по 5-6г. да речем, при тях още продължава тая депресия, или се решават да имат пак деца и мрънкат ли мрънкат само.. мъжете ги забравяли, не помагали, е тея мъже кво се правят?! :shock:

Re: Как да се справим със следродилната депресия?

03 Сеп 2015, 12:40

Вече съм се настроил за това време, жената като роди я чакам да реве за всяко нещо и нон стоп да мрънка за нещо, като я виждам каква е емоционална от сега, след появата на детето ще е още по-страшно си мисля. :roll:

Re: Имали ли сте известни психични неразположение по време и след бременността?

08 Сеп 2015, 13:59

rabotnata pchela написа:Не съм имала сериозни проблеми, вярно, като всяка жена, че имах притеснения и т.н. но чак крайна лудост не ме хвана :lol: :lol:

МОже и да те е хванала, но да не си се усетила, за теб имам съмнения, че не те слуша много главата, Пчеличке! :)) :P Жалко, че няма прегръщащо човече, точно такова ти изпращам :)

12 Сеп 2015, 12:33

Andrey написа:Вече съм се настроил за това време, жената като роди я чакам да реве за всяко нещо и нон стоп да мрънка за нещо, като я виждам каква е емоционална от сега, след появата на детето ще е още по-страшно си мисля. :roll:

Не се притеснявай, със сигурност ще се справите и лесно ще минете през този период :)

22 Сеп 2015, 14:23

Да ви кажа и аз много се притеснявах от това да не ме хване, ама засега сякаш добре се справям, разбира се, че се тревожа за адски много неща, предполагам половината са напълно излишни, но сякаш се мобилизирах от това цялото напрежение, вместо да се отпусна и да ревна!

23 Сеп 2015, 14:35

Никоя депресия не идва, защото някой се е отпуснал или го е направил нарочно, всичко се случва без да искаме, дори, а следродилната депресия много често покосява жените, дори и без да разберат.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8