Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар
27 Апр 2011, 10:49
Години наред се смятало, че няма хипертония сред децата, и затова педиатрите не мерят кръвното им налягане, но факторите, които могат да доведат до високо кръвно налягане според учените са:
1.Гледането на телевизия - деца които гледат телевизия от два до четири часа на ден са 2,5 пъти по-застрашени от високо кръвно в сравнение с тези, които стоят пред телевизора по-малко от два часа. Ако часовете са повече от 4, рискът от високо кръвно е 3,3 пъти по-голям.
2. Кръвното налягане е по-високо при малки деца, които са изложени на пасивно пушене.
3.Наднорменото тегло - неправилното хранене(прекаляване с мазни и солени храни), хроничен стрес, застоял начин на живот.
Замисляли ли сте се как да предпазим децата си от лошите навици?
29 Апр 2011, 16:11
Моята дъщеря когато навлизаше в пубертета започна да страда от постоянно главоболие, наложи се да направим куп изследвания дори и такива за синузит. Но лекарката, която я прегледа за синузита каза, че най-вероятно се дължи на хормонални промени и малкото ми момиченце скоро ще става жена. Тогава кръвното и налягане постоянно играеше, ту ниско, ту високо.Постоянно и мерех кръвното докато малкото ми момиченце не стана жена. Тогава всички проблеми отшумяха.
01 Авг 2014, 13:53
До голяма степен, това е обусловено и се предава по наследство, като разумният живот и хранене могат да променят много неща, но не и да правят чудеса.
27 Ное 2014, 11:19
Много съм немарлива в това отношение да си призная, моето дете много гледа телевизия, това ми е минуса като родител
12 Сеп 2018, 16:03
То май наистина някои болести не ги приписваме на децата, ама и при тях тялото работи като при възрастните
14 Сеп 2018, 13:48
Забелязвам все повече млади хора, деца и малко по-големи да страдат от това и то си има логичен отговор: децата не спортуват и се хранят с боклуци. Спорт, правилна храна и движение, това е ключът :)
11 Окт 2018, 10:48
krasimir_ivg написа:Забелязвам все повече млади хора, деца и малко по-големи да страдат от това и то си има логичен отговор: децата не спортуват и се хранят с боклуци. Спорт, правилна храна и движение, това е ключът :)
МНого правилно, но някой някога да е следял кръвното на детето си? Някой да си е обяснявал умората и неразположенията им? :( За съжаление не мислим, че кръвното засяга и децата, защото ги приемаме за малки и здрави. Прав си, че децата не спортуват, това е огромен проблем, родителите са заети и крадат от здравето на децата си. :(