Хипергликемия и Хипогликемия

Долекарска помощ при спешни случаи!!! Ръководства за първа помощ при спешни случаи.

Re: Хипергликемия и Хипогликемия

Мнениеот Dr Krasimir Kirov » 04 Дек 2011, 20:17

qproin написа:Какво е мнението ви за инслулиновата помпа, племенника ми ползва такава и резултатите от изследванията са му значително подобрени. А може ли хипергликемия и хипогликемия да се наблюдават и при хора, които не са диабетици.

Разбира се, че тези резултати са по-добри защото с нея се опитваме да имитираме нормалното инсулиново отделяне за 24 часов период.Трайно повишение или намаление на кръвната захар ,ако не сте диабетик е много рядко,изключение прави злоупотребата с алкохол при което, има ниска кръвна захар под 2.2 ммол/л
Dr Krasimir Kirov
 
Мнения: 36
Регистриран на: 30 Мар 2011, 14:04

Re: Хипергликемия и Хипогликемия

Мнениеот Силвия Бояджиева » 17 Яну 2012, 21:49

Тези заболявания нали са 99% по наследственост и 1% от стресовипреживявания? Понеже съм учила анатомия и патология и това си спомням за диабета!
Жената с характер ,плаши слабите мъже, но подлудява силните !
Аватар
Силвия Бояджиева
 
Мнения: 108
Регистриран на: 17 Яну 2012, 19:17

Re: Хипергликемия и Хипогликемия

Мнениеот Dr Krasimir Kirov » 03 Фев 2012, 21:36

Силвия Бояджиева написа:Тези заболявания нали са 99% по наследственост и 1% от стресовипреживявания? Понеже съм учила анатомия и патология и това си спомням за диабета!

Това по-скоро важи за инсулин зависимия тип диабет,неинсулин зависимия тип е генетично предразположение спрямо отговора на рецептора за инсулина.Колкото повече го атакуваме с повишена кръвна захар,толкова шанса да се "изключи" е по-голям.Световната статистика по проблема ни кара, обаче да се замислим дали става дума за наследственост при нарастване броя на човешката популация и 40% болни хора.Не може 40% да са роднини,отговора на въпроса за заболеваемостта е свързан с храненето,храненето с икономиката,а тя от своя страна с нарастване числеността на хората.
Стресът играе роля дотолкова доколкото контраинсуларните хормони адреналин и норадреналин са непрекъснато високи и поддържат изкуствено висока кръвна захар.Точно поради тази причина е важно стресът да е хроничен.
Dr Krasimir Kirov
 
Мнения: 36
Регистриран на: 30 Мар 2011, 14:04

Предишна

Назад към Първа помощ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron