Уртикария и ангиоедем

Долекарска помощ при спешни случаи!!! Ръководства за първа помощ при спешни случаи.

Re: Уртикария и ангиоедем

Мнениеот Елеонора.Бояджиева » 28 Фев 2018, 13:00

Здравейте .. не знам дали пиша в правилната тема .. извинявам се предварително ако не е така..
Проблемът ми е следният:
Аз съм с диагноза хронична идиопатична уртикария от около 2 години вече.. Правени са ми тестове за алергии, които бяха фалшиво положителни се оказа в последствие. Правени са ми тестове за паразити, изследвания за проблеми със зъбите. Бях лекувана с ксизал, ериус след това доста дълго време бях на кортикостероиди понеже антихистамините вече не ми действаха. Имах и известен период на затишие - 5,6 месеца след което всичко започна от начало.
Получавам обриви по цялото тяло, главно по лицето, ръцете и гърдите. Очите и/или устните ми се подуват. Няколко пъти стигах и до бърза помощ точно поради тези пристъпи.
Не съм забелязала нещо конкретно, което причинява обривите .. по скоро имам чувството че обривите се появават при най-малкия стрес за организма ми - като някакъв удар на определено място (на мястото на удара се появява обрив ), при някакъв силно емоционален момент билото отрицателен или положителен, когато се разболея от някакъв грип, вирус отново се появават тези обриви и подувания на устните и очите, дори по време на цикъл забелязвам някаква зависимост. Когато се излагам на слънце също се появаваха обриви обикнвено след няколко часа.
Всичко това е придружено и с безсъние, тъй като в началото обривите ми се появаваха винаги сутрин- лягам си и всичко е наред, а на сутринта съм с обрив или и с подуване на очите и устните. Започнах да губя много от съня си, трудно ми е да заспя, а ако заспя се събуждам много често.
Извинявам се ако малко неясно съм обяснила за какво става въпрос ... просто вече не знам какво да правя .. Дълго обикалаях по лекари, лежах и в болница и просто вече се изморих от всичко това.
Елеонора.Бояджиева
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Фев 2018, 12:25

Предишна

Назад към Първа помощ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта