Раждане в къщи ( в домашни условия)

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Къде избирате да родите своето дете

1. В болница
9
90%
2. В център, където има само акушерки
0
Няма гласували
3. В къщи с акушерка
1
10%
4. В къщи сам
0
Няма гласували

Общо гласове : 10

Re: Раждане в къщи ( в домашни условия)

Мнениеот qproin » 26 Окт 2011, 23:56

И аз съм твърдо за болницата. Чудя им се на онези двамата на смелостта, добре че се размина без проблеми при тях.
qproin

Мнениеот tweety » 24 Ное 2011, 16:43

Според вас нормално ли е жена да има 5-6 деца и да се кълне,че ги отглежда с 170-180 лева? Всички ние знаем как се гледат деца! И нормално ли е 29 годишна майка да роди 5-тото си дете у дома, и само след няколко месеца 36-годишна майка -6-тото си??? Да виждам какво става в болниците, но в къщи по-безопасно ли е?
tweety

Мнениеот valiart » 24 Ное 2011, 17:14

В болница. Другото ми е доста екстремно.
Аватар
valiart

Мнениеот сиско » 24 Ное 2011, 18:27

и аз съм ЗА раждането в болница, а и бях много доволна от грижите в болницата, която родих. За мен това е прекалено отговорно, за да го правя в къщи, а и крие големи рискове
сиско

Мнениеот Снежана » 23 Окт 2012, 12:13

Като, че ли за едно нещо като не се говори малко се позабравя. Това се случва и с майките, които решават да родят децата си у дома. Може би преди година се коментираше решението на онова семейство, в което майката беше изродена от бащата в домашни условия в компанията на домашното куче. Е днес можете да прочетете в електронните издания за 37 годишна майка, която е родила детето си у дома,но за съжаление детето не е оцеляло. Намерена е в безпомощно състояние и не се знаят подробности около раждането на бебето. Ще продължа да следя новината, но това е лудост според мен, а вие как мислите?
Снежана

Мнениеот tweety » 13 Ное 2012, 11:52

Снежана написа:Като, че ли за едно нещо като не се говори малко се позабравя. Това се случва и с майките, които решават да родят децата си у дома. Може би преди година се коментираше решението на онова семейство, в което майката беше изродена от бащата в домашни условия в компанията на домашното куче. Е днес можете да прочетете в електронните издания за 37 годишна майка, която е родила детето си у дома,но за съжаление детето не е оцеляло. Намерена е в безпомощно състояние и не се знаят подробности около раждането на бебето. Ще продължа да следя новината, но това е лудост според мен, а вие как мислите?

Постоянно четем за подобни случаи, вчера например четох за майка, която е родила детето си у дома, но за съжаление бебето не оцеляло. Роднините на родилката се обадили на медицински екип едва след 4 часа. Днес медиите раздухаха подробности около смъртта на бебето. Оказа се, че майката и семейството й били сектанти и религията им не позволявала да се лекуват в болница и да раждат в болница. В кой век живеете бе хора? Да носиш бебето си 9 месеца, да износиш живо и здраво бебе и да го убиеш при раждането това трябва да е наказуемо!
tweety

Мнениеот Снежана » 13 Ное 2012, 16:20

Ако живеехме в страна от третия свят бих разбрала защо майката е родила в дома си - просто най-близката болница е на 150-200 километра. В световен мащаб в страни като Холандия предварително се селектират жените, които могат да родят у дома си въпреки, че тази страна не се дава като добър европейски пример. Що се отнася до рисковете които крие раждането в домашни условия това е кръвотечението по време на раждането, което понякога не може да бъде спряно. След раждането матката не отговаря на бързото свиване 2-3 мин след раждането, а през този период от време родилката може да загуби около половин литър кръв.
Снежана

Мнениеот Ваня_13 » 26 Ное 2012, 13:24

Една новина, която меко казано ме втрещи: Софиянка роди по скайп!
Под заръките и наставленията на американка софиянка родила в дома си, докато приятелката й от континента била на онлайн в скайп. Хайдеее вече можем да се лекуваме и по скайп, щом раждаме онлайн. :lol: И това не е най-страшното, още 20 като нея раждали под зорките наставления на американката. Съпругът на въпросната жена дори не знаел за намеренията на жена си. Дали тази история е истина или е журналистическа измишльотина? Може ли да има такива жени?
Ваня_13

Мнениеот BRI » 05 Сеп 2013, 10:07

Аз също съм ЗА раждане в специализирано заведение. Твърде отговорно начинание е, за да си позволяваме домашни експерименти...Не сте ли съгласни?
BRI

Мнениеот Lollipop » 04 Мар 2015, 11:27

Разбира се, че не бих рискувала да раждам у дома при наличието на болници! В болницата, колкото и мизерна и лоша да е все ще има някой друг лекар, който е малко поне кадърен и шансът да спасят мен и бебето ако опре ножа до кокала е голям. Сам да направиш избора да родиш вкъщи за мен е пълна глупост!
Аватар
Lollipop

ПредишнаСледваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство