Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
10 Май 2011, 09:51
Болницата или домът като вариант за раждане? След нашумелият случай от миналата година , при който семейство изроди детето си у дома се заговори много за раждането в домашни условия. Преди се е смятало, че жените умирали при раждане преди да е имало модерни болници. Ако на вас ви се налага да изберете къде да родите своето бебе, къде бихте го направили? Можем ли да прескочим бариерата от скруполи и да родим детето си у дома асистирани от съпруга си?
10 Май 2011, 19:49
За мен "тия" не са добре! Естествено, че в болница бих....и съм:). Домашните условия за 19 век
11 Май 2011, 13:34
perla197811 написа:За мен "тия" не са добре! Естествено, че в болница бих....и съм:). Домашните условия за 19 век

Е това е най-модерно сега

Аз също съм раждала в болница, благодарна съм на екипа, които ме израждаха.
17 Май 2011, 22:33
Като гледам всички как са гласували мисля, че няма ексцентрици сред нас
25 Май 2011, 16:56
Ами да, естествено че всеки предпочита в болницата под лекарското наблюдение, но я си представете, че се намирате в някое забутано село или сте решили да отидете малко на планина и ви хванат болките ненадейно, тогава кво праим

, и както спешната помощ тук се слави с бързината си......просто незнам
14 Юни 2011, 14:01
eli написа:Ами да, естествено че всеки предпочита в болницата под лекарското наблюдение, но я си представете, че се намирате в някое забутано село или сте решили да отидете малко на планина и ви хванат болките ненадейно, тогава кво праим

, и както спешната помощ тук се слави с бързината си......просто незнам

О ако съм в последния месец от бременността си надали ще хукна в планината. А що се отнася до майките живеещи в забутани села, разбира се, че на повечето от тях им се налага да раждат у дома.
22 Юни 2011, 21:30
...което си е един голям риск!
23 Юни 2011, 10:51
perla197811 написа:...което си е един голям риск!
Е разбира се, че е риск. А като се има предвид колко са бързи " Бърза помощ" може и да си родиш в къщи докато чакаш. Но мисля,че тук става въпрос за ония ексцентрици, които сами предпочитат да си останат у дома и там да родят детето си, без лекарска помощ, а както преди стотици години. Аз лично не подкрепям такива екстремни преживявания, колкото по-бързо и по-безболезнено, толкова по-добре.
24 Окт 2011, 17:49
Не бих рискувала с нещо такова.