Какъв е ефектът на Хипнозата?

Какъв е ефектът на Хипнозата?

Мнениеот Stella_Artois » 06 Юни 2011, 11:42

Хипнозата има доказани медицински ефекти в няколко области, въпреки че механизмите ѝ не са напълно разяснени. Ето основните медицински приложения:
Управление на болката
Хипнозата може значително да намали болката при различни състояния - от хронична болка до процедури като зъболечение. Тя променя начина, по който мозъкът обработва болковите сигнали, и може да бъде толкова ефективна, колкото някои лекарства за болка.
Анестезия и хирургия
В някои случаи хипнозата се използва като допълнение или дори заместител на традиционната анестезия. Пациентите могат да преминат през операции с минимална или никаква медикация, особено при по-малки процедури.
Психологически разстройства
Хипнотерапията показва добри резултати при тревожност, фобии, посттравматично стресово разстройство и депресия. Тя помага за достъп до подсъзнанието и промяна на негативни мисловни модели.
Навици и зависимости
Използва се за отказване от тютюнопушене, контрол на теглото и други нежелани навици. Ефективността варира според индивида и мотивацията му.
Гастроинтестинални проблеми
Хипнозата е особено ефективна при синдрома на раздразненото черво, като намалява симптомите при 70-80% от пациентите в клинични изследвания.
Важни ограничения
Не всички хора са еднакво податливи на хипноза - около 10-15% са високо хипнабилни, докато други са по-резистентни. Хипнозата не е магия и не може да излекува всички състояния, но като допълнение към конвенционалното лечение може да бъде много полезна.
Stella_Artois

Re: Хипноза

Мнениеот southern_sun » 16 Юни 2011, 13:13

Имам книга у нас с уроци по самохипноза, не съм ги пробвала защото ме е страх, че може да не се събудя :(
southern_sun

Мнениеот Margo » 05 Юли 2011, 12:53

Дали е възможно да бъдеш напълно хипнотизиран и да споделяш под хипноза? Не ми се вярва!!!
Margo

Мнениеот d_2 » 09 Сеп 2011, 09:13

Margo написа:Дали е възможно да бъдеш напълно хипнотизиран и да споделяш под хипноза? Не ми се вярва!!!

Може, може...зависи на колко ракии си :)
От всичките ми самоубийства досега, ти си най-тъпият бръснач, най-засичащият пистолет,най-изветрялата свръхдоза,най-недостатъчно високият етаж...
Аватар
d_2

Мнениеот southern_sun » 27 Сеп 2011, 10:48

d_2 написа:
Margo написа:Дали е възможно да бъдеш напълно хипнотизиран и да споделяш под хипноза? Не ми се вярва!!!

Може, може...зависи на колко ракии си :)

:lol: :lol: :lol: е тук не става въпрос за ракии
southern_sun

Мнениеот Sofito » 19 Окт 2011, 13:55

Една приятелка беше ходила на хипноза като имаше проблеми с мъжа си. Беше мн доволна. Но мен ме е страх, въпреки че ми е интересно. А и знам ли какво могат да ми направят докато не съм в нормално съзнание.
Sofito

Мнениеот qproin » 20 Окт 2011, 22:18

Sofito написа:Една приятелка беше ходила на хипноза като имаше проблеми с мъжа си. Беше мн доволна. Но мен ме е страх, въпреки че ми е интересно. А и знам ли какво могат да ми направят докато не съм в нормално съзнание.

Права си! Не се знае какво може да се случи, така че си решавай проблемите ако имаш по традиционните начини.
qproin

Мнениеот valiart » 20 Окт 2011, 23:37

лелеее, това е супер шантаво. Незнам дали бих се подложила на нещо такова :D
Аватар
valiart

Мнениеот zuzu70 » 22 Окт 2011, 11:40

Аз не бих се подложила на хипноза.Някак скептично съм настроена към тези неща.
zuzu70

Хипноза - Ментализъм

Мнениеот Memento » 08 Фев 2012, 11:44

И така преди няколко дена случайно засякох едно предаване по Дискавъри за един пичага на име Кейт Бари който се определи като менталист и правеше разни трикове с хипноза и ментализъм. Доста от нещата можех да си обяснш други не чак толкова. Особено впечатление ми направи демонстрацията му на така наречената бърза хипноза. Както си вървеше зад някакъв човечец по улицата каза му 2-3 думи и този човек се хипнотизира изтегли си пари от банкомата и ги хвърли в коша. :D :shock: :D Естествено после му ги върнаха и му обясниха всичко след като го извадиха от хипнозата. Това ми се струва толкова нагласено ... просто нямам думи а си мислех, че дискавъри са сериозен канал :)

Вие вярвате ли в подобни магически хипнотични трикове, съществуват ли хора които с една дума могат да ни накарат да прави неща против волята си? Това не са ли поредните шменти капели?
Аватар
Memento

Следваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с Алтернативна, холистична медицина и лечебно хранене