Депресия и разстройства на настроението - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с психология, психиатрия и сексология, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар".

Депресия и разстройства на настроението - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 17 Яну 2019, 10:01

В тази тема на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с афективните разстройства. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение на този проблем. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Афективните разстройства се характеризират със сериозна промяна в настроението, която причинява нарушаване на ежедневните дейности. Въпреки че съществуват много различни подтипове, основно разстройствата на настроението се класифицират на депресивни, маниакални и биполярни. В допълнение към типа и подтипа на настроението, разстройствата също се различават по интензивност и тежест.

Депресивното разстройство е значимо медицинско състояние, което може да засегне много области от живота Ви. То повлиява настроението и поведението, както и различни физиологични функции, като сън. Хората, страдащи от депресия, често губят интерес към дейности, които преди са им доставяли удоволствие, и имат проблеми с ежедневните дейности. Други симптоми, придружаващи депресията, са тревожност, раздразнителност, умора и липса на енергия, затруднения в концентрацията, проблеми с паметта, социална изолация, намален или повишен апетит, чувство за вина и безполезност, ниско самочувствие, сексуални проблеми, мисли за смърт и самоубийство. Медикаменти, психотерапия и други терапевтични подходи могат ефективно да излекуват хората с депресивно разстройство.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1786
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Депресия и разстройства на настроението - мнения и въпроси

Мнениеот Пепи72 » 30 Авг 2019, 10:06

Все по-често се сблъсквам с хора със симптоми на депресивно разтройство. И все по-често си задавам въпроса толкова ли ние не може да контактуваме с другите около нас, та се налага да се затваряме в себе си и да трупаме отрова в телата си? Не е ли това, което отключва депресията?
Пепи72
 
Мнения: 48
Регистриран на: 26 Авг 2019, 09:31


Назад към Психология, психиатрия и сексология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта