В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с психология, психиатрия и сексология, да споделяте мнения и да получите съвет.
28 Ное 2014, 10:36
Предполага се,че и двустранно може

Т.е. и мързелът да е породен в депресия и депресията да е породена в мързел
28 Ное 2014, 14:46
То не е и мързел според мен, а апатия, безразличие към нещата. Опитай се да поговориш с него за среща със специалист. Няма нищо срамно и страшно. В днешно време трябва да се опитаме да преборим предразсъдъците относно ходенето при психолог и/или психиатър.
01 Дек 2014, 13:30
Не е лесно, мързелът често се стимулира от това, че няма какво да правиш и от нещастие, така че проблемът не е в мързелуването от типа на - днес няма да правя нищо, а само ще си лежа и ще си почивам- а ако това състояние е постоянно, значи има проблем. Наистина консултация с психолог не е страшна, а дори е забавно
14 Яну 2015, 16:06
Оф, оф ощ е не мога да свикна с работата след празниците, а вече втора седмица ходя на работа, много ми е трудно, пак бързай, ставай в точен час, домакинската работа, която никога не чака... трудно ми е
21 Яну 2015, 16:46
Разбира се, всичко е възможно по всяко време! А във вашия случай не става въпрос за мързел а за точно депресия
09 Мар 2015, 13:42
По-скоро депресията води до мързел, а не обратното. Човек, когато не се чувства добре е склонен да изпада в състояния, в които не му се прави нищо, независимо колко е елементарно.
02 Юли 2015, 10:21
Мързелът няма общо с депресията, по-скоро депресията си има своите проявления, все пак е нормално, когато приятеля ти е депресиран да не иска да прави нищо и всичко да му е все едно. Щеше да е странно, ако подскача насам натам и да си чисти и да си пее и да се забавлява, но иначе да е депресиран, не се връзва, нали?
02 Юли 2015, 12:12
Ами след като го мързи човека, какво общо има депресията, явно е че него яко го мързи бе.
03 Юли 2015, 11:15
Anka написа:Мързелът няма общо с депресията, по-скоро депресията си има своите проявления, все пак е нормално, когато приятеля ти е депресиран да не иска да прави нищо и всичко да му е все едно. Щеше да е странно, ако подскача насам натам и да си чисти и да си пее и да се забавлява, но иначе да е депресиран, не се връзва, нали?
Не е така след раждането и аз бях в депресия, за няколко месеца изплувах, но това не означаваше, че не вършех задълженията си, вярно трудно ми беше, но въпреки това го правих!
06 Юли 2015, 14:51
Loreyn написа:Не е така след раждането и аз бях в депресия, за няколко месеца изплувах, но това не означаваше, че не вършех задълженията си, вярно трудно ми беше, но въпреки това го правих!
Следродилната депресия се изразява точно и в това, че новите задължения тормозят жената и я депресират. Докато депресията на един свободен човек може да се изрази и в мръсна къща и нежелание да почисти или да излезе на разходка.