Отравяне с гъби

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Позволявате ли си да берете гъби или преценявате риска като твърде голям?

Мнениеот qwerryyy » 12 Авг 2015, 15:46

Не мисля, че много хора си мислят, че разбират от гъби, това не е така. Наистина има хора обаче, които ги познават и са гъбари от години, на тях съм склонна да се доверя.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот dinkog » 12 Авг 2015, 16:19

Разбира се, че нищо не бера, никакви гъби и подобни неща, в магазина има всичко с гарантиран произход, не мисля, че някой продават от там набрано от някой собственоръчно из гората.
Аватар
dinkog

Мнениеот Monika_Spasova » 12 Авг 2015, 16:58

Нито бера, нито ям, страх ме е не мога да рискувам дали някой този път не се с объркал, затова не ги ям и не бих рискувала никога.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Pipilota » 13 Авг 2015, 07:59

Не съм опитвала диворастящи гъби. Аз по принцип съм си чревоугодник, но факта, че мога ей сега да се гътна аз или някое от децата ме спира. Нямам лично аз познати гъбари и не мога да разчитам дали наистина знаят и са наясно. ;) Ходили сме на гости в наши приятели, баща им е известен гъбар от над 30 години, тактично проскърцах със зъби на децата да не ядат, аз също не си взех. А в други познати искаха да ни канят на гости, понеже сме близки, обсъждахме менюто и в прав текст им казах, че ние диви гъби не ядем, опитаха се да ме убедят, но няма смисъл, не мисля да следвам правилото "г*з глава затрива", по-добре да съм лоша! :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Monika_Spasova » 13 Авг 2015, 09:45

И аз съм на това мнение, има предостатъчно култивирани видове гъби. :)
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Snejna » 13 Авг 2015, 11:53

Сама не бера, но баща ми е гъбар. От дете у нас ядем само диви гъби и не сме имали проблеми. Но и аз като останалите не ям от друг човек гъби, доверявам се само на преценката на баща ми, който е доказал с времето, че наистина разбира от гъби!
Аватар
Snejna

Мнениеот luchia@marco » 17 Авг 2015, 15:09

Snejna написа:Сама не бера, но баща ми е гъбар. От дете у нас ядем само диви гъби и не сме имали проблеми. Но и аз като останалите не ям от друг човек гъби, доверявам се само на преценката на баща ми, който е доказал с времето, че наистина разбира от гъби!

Явно не само си разбира, ами и се интересувам, понеже сезон през сезон излизат двойници на добре познатите ни, браво на човека! ;)
luchia@marco

Мнениеот dinkog » 05 Окт 2015, 15:06

Всички гъби са ядливи, някои само по веднъж. На това се осланям и внимавам много с избора си и затова предпочитам гъби от магазина, не ми се рискува, заради едното ядене.
Аватар
dinkog

Мнениеот радо » 05 Окт 2015, 16:48

dinkog написа:Всички гъби са ядливи, някои само по веднъж. На това се осланям и внимавам много с избора си и затова предпочитам гъби от магазина, не ми се рискува, заради едното ядене.

Като цяло не разбирам защо и какво удоволствие изпитват хората от това да ходят за гъби, в които не виждат нищо сигурно... Адреналина ли си вдигат, какво правят, не мога да проумея, по-добре с бънджи да скачат като им се приядат странни гъби :lol: :lol:
радо

Мнениеот silver933 » 06 Окт 2015, 09:21

радо написа:
dinkog написа:Всички гъби са ядливи, някои само по веднъж. На това се осланям и внимавам много с избора си и затова предпочитам гъби от магазина, не ми се рискува, заради едното ядене.

Като цяло не разбирам защо и какво удоволствие изпитват хората от това да ходят за гъби, в които не виждат нищо сигурно... Адреналина ли си вдигат, какво правят, не мога да проумея, по-добре с бънджи да скачат като им се приядат странни гъби :lol: :lol:

Определено е по-безопасно да се скочи с бънджи или с парашут, отколкото ей така да се ядат гъби за кефа :lol:
Аватар
silver933

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар