Тазов венозен застой - към кого да се обърна?

Тазов венозен застой - към кого да се обърна?

Мнениеот Лилия Христова » 01 Авг 2013, 22:58

Здравейте, през м.Декември 2012 год. ми направиха операция от тумор на ректума и използваха съшивател. Миналата седмица ми правиха скенер на малкия таз и констатираха, че имам ТАЗОВ ВЕНОЗЕН ЗАСТОЙ И ДИЛАТИРАНА ЛЯВА ОВАРИАЛНА ВЕНА ПО ЦЯЛОТО И ПРОТЕЖЕНИЕ. От около месец имам постоянна болка в ляво близо до мястото на операцията. Болката се увеличава и вече стигна до кръстта. Пия нош па за успокояване на болката, но не ми помага.
Кажете ми към какъв специалист да се обърна за консулт и какъв риск крие това състояние на запушена вена.
Предварително благодаря, поздрави Лилия Христова
Лилия Христова
 
Мнения: 1
Регистриран на: 23 Фев 2013, 16:15

Re: Тазов венозен застой

Мнениеот moni » 02 Авг 2013, 13:27

Здравей Лилия, може ли да ни дадеш повече информация относно скенера - кой и по какъв повод ти го е назначил?
Тазов венозен застой - не винаги означава запушена вена, но е сериозна диагноза. В следствие на операцията ти, са се получили сраствания, който нарушават нормалния дренаж на кръвта. Редно е да посетиш съдов хирург или ангиолог. Важно е да ти бъде направено доплер-ехография за да се определи и степента на дилатация на овариалната вена. Явно тя компенсаторно се е разширила и трябва да се уточни причината за това. След образното изследване, съдовия хирург, ще добие представа какво да предприемете и дали е редно да те прати на консултация с гинеколог.
Важно е да посетиш лекар специалист и да обърнеш внимание на диагнозата си! Желая ти успех и ще се радвам ако ми пишеш с развитието на проблема.
moni
 
Мнения: 3
Регистриран на: 17 Юли 2013, 14:36

Re: Тазов венозен застой

Мнениеот Annette » 21 Ное 2013, 03:48

Аз имам същата или почти същата диагноза отпреди месец. При мен обаче няма налични причини за образуването на разширените вени. Всъщност някои от симптомите съм имала и преди години, но са отшумявали бързо и без лечение докато сега всичко започна от болка във и около вулвата, премина в парене при уриниране, раздразнен мехур, болки ниско в корема, които се разпространиха до кръста и отзад....и още ред други симптоми, които всъщност се оказа, че са типични за Pelvic Congestion Syndrom. Това се установи след компютърно- томографен скенер, но преди това съм посещавала гинеколог, уролог и гастроентеролог като са ми направени куп изследвания ( колоноскопия, цистоскопия, уродинамичен тест на пикочния мехур, ултрасаунд на женските органи, кръв, урина, изпражнения) без да ми намерят каквито и да е причини за влошаващото ми се състояние. Дори на скенера всички органи се показаха без някакви изменения( нормални), но накрая беше подчертано, че имам дилатация на лявата овариална вена и други вени в малкия таз, което е може да е предпоставка за наличието на pelvic congestion syndrom.
Интересува ме какво лечение се предлага за този проблем, но не отговор копиран от интернет сайтове, а ако някой в действителност е имал това заболяване или е имал пряк контакт с жена имаща същия проблем. Благодаря предварително.
Annette
 
Мнения: 1
Регистриран на: 21 Ное 2013, 03:06


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кръвоносните съдове

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта