Бягане, упражнения у дома, поддържане на формата, аеробика, плуване, кардио тренировки, други спортове
05 Дек 2013, 15:20
Мисля, че доста от мами се вълнуват от този въпрос, особено след момента, в който спрат да кърмят!
Интересно ми е дали имам шанс да стегна бюста си след раждането, разбира се без каквито и да било интервенции, по-скоро с упражнения!
Преди за забременея бях около 50 килограма, но със сравнително голям бюст, за теглото си. Съответно през бременност и особено след раждането се издуха на балон.
Вече не кърмя от 5 месеца и бюста ми е в почти същите размери като преди, но е отпуснат.
Мислите ли, че упражненията в този случай биха помогнали за стягане на бюста? Има ли по-ефикасен начин или по-скоро комбинация, която да действа стягащо – например упражнения и някакъв гел/крем, нещо такова?
05 Дек 2013, 15:25
Все още не съм стигнала до този етап, защото кърмя, но живо се интересувам! Един от най-ефикасните начини, мисля че е с лицеви опори! Ако имаш време и енергия, можеш да посетиш някоя зала за фитнес, там със сигурност инструкторите ще ти препоръчат вид тренировка!
06 Дек 2013, 17:36
Кофичките не изпълняват ли подобна функция? За съжаление ръцете ми са доста слаби и не бих могла и от една лицева опора да се вдигна!
05 Дек 2014, 11:04
Само с фитнес може да се случи това, има упражнения точно за бюста

)
08 Дек 2014, 17:28
Не съм се замисляла, я някой да каже, вкъщи не може ли?
22 Май 2015, 16:13
S_Milenska написа:Не съм се замисляла, я някой да каже, вкъщи не може ли?

Ами не съм сигурна, предполагам има и такива, но след раждане не само мускулът е отпуснат, така че няма какво да се лъжем
25 Май 2015, 16:22
Имаше определен вид лицеви опори, които се правиха специално за гърди, но като цяло не помага нищо, ако самата кожа се е отпуснала
26 Май 2015, 10:35
Упражненията не помагат, само и единствено може да стане, ако се направи операция на мястото.
27 Май 2015, 14:17
Slavena написа:Упражненията не помагат, само и единствено може да стане, ако се направи операция на мястото.
Не мисля така, има много упражнения за гъдри, които могат да помогнат да се оформи малко бюста след раждането и кърменето,но за драстични промени само ножа - там си права.
18 Ное 2015, 14:23
Lisica написа:Slavena написа:Упражненията не помагат, само и единствено може да стане, ако се направи операция на мястото.
Не мисля така, има много упражнения за гъдри, които могат да помогнат да се оформи малко бюста след раждането и кърменето,но за драстични промени само ножа - там си права.
За съжаление не може да се повлияе на кожата по никакъв начин, колкото и да се стегне мускулът...