Как да изберем матрак - полезни съвети, мнения и препоръки.

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Как да изберем матрак - полезни съвети, мнения и препоръки.

Мнениеот Siss » 23 Авг 2013, 11:50

Изборът на добър матрак е ключов фактор за качествения сън и цялостното здраве. Когато търсите нов матрак, първо обмислете каква твърдост би била най-подходяща за вас. Твърдостта трябва да е съобразена с вашето тегло и предпочитания за спане – хората с по-ниско тегло обикновено се чувстват по-комфортно на по-меки матраци, докато тези с по-високо тегло се нуждаят от по-твърда опора.

Материалът на матрака също играе важна роля. Пружинните матраци предлагат добра опора и вентилация, докато мемори фоам матраците се приспособяват към формата на тялото и намаляват натиска върху ставите. Латексовите матраци са издръжливи и подходящи за хора с алергии, а хибридните комбинират различни материали за оптимален баланс между комфорт и опора.

Съобразете избора си и със спалната позиция. Ако спите предимно настрани, по-мекият матрак ще осигури по-добър комфорт за раменете и хълбоците. За спане по гръб е препоръчителен матрак със средна до по-висока твърдост, а за спящите по корем – по-твърд матрак за поддържане на правилно положение на гръбнака.

Когато пазарувате, отделете време да изпробвате матрака за поне 15 минути в магазина. Проверете гаранцията и срока на експлоатация, тъй като добрият матрак е дългосрочна инвестиция. Обърнете внимание и на вентилацията, особено ако се потите нощем.

Ако имате проблеми с гърба или други специфични здравословни проблеми, консултирайте се с лекар преди покупката, тъй като матракът може да повлияе значително на вашето състояние.

Полезни линкове
:arrow: Как да изчистим матрак от акари?
:arrow: Симптоми, свързани с матраци
:arrow: Купи матрак онлайн от framar.bg
Siss

Re: Доволни ли сте от Дормео?

Мнениеот Dior » 23 Авг 2013, 14:59

Нашият матрак е Дормео мемори и не го сменям за нищо на света...
Dior

Какъв матрак да избера?

Мнениеот Harmony » 08 Ное 2013, 15:30

Ще подменям матраците на всички легла – т.е. на спалнята и детското. Никога не съм се замисляла на какво спя, но му дойде времето. От известно време обаче започнах много да се схващам и да се будя нощем от болки в тялото!

Затова искам предложения за комфортни матраци, които да са противоакарни, дишащи и противоплесенни, и все пак на възможно по-разумна цена! :!:

Матраците на Дормео, предполагам са качествени, вие ще кажете! А какво ще кажете за топ матрака Реню. :idea: Понеже не зная до къде ще стигна с финансите, но със сигурност ще купя на малката матрак, а за нас ако взема Реню?

А дали е по-добре да ги поръчам по интернет, ако нямат магазин в града или да го видя и пробвам, преди да купя?
Аватар
Harmony

Re: Какъв матрак да избера?

Мнениеот bojo_kolev » 08 Ное 2013, 15:39

Нашият е Дормео, но като че ли не правя кой знае каква разлика. Дълбок сън имам и трудно ме смущават подобни неща! Иначе съм чувал само добри отзиви за тях! Добре ще е ако вземеш Реню, според мен, защото са по-евтини, а мисля, че ще вършат добра работа, все пак си държат на името! ;)
bojo_kolev

Ефективни ли са топ матраците?

Мнениеот red_eyes » 20 Мар 2014, 13:10

Решихме това лято да правим ремонт, но се подготвяме от сега със сглобяването на мебелите (решихме да си ги направим сами)! Стигнахме и до леглото, рамката е готова, изглежда доста добре, излезна много тънко като цена, а изглежда супер готино, но се чудим дали да си вземем нов матрак или можем да използваме топ матрак? :roll:

Старият матрак не е много зле, но се чудих до колко би могъл да бъде ефективен топ матрака? Приятелска двойка си бяха взели преди време, но беше Дормео, както се сещате топ матрака струва колкото един нов, но на друга марка!

Пред голяма дилема сме поставени, искам малко съвети за ефективността на топ матраците – марки, цени, каквото се сетите! :idea:
Аватар
red_eyes

Re: Ефективни ли са топ матраците?

Мнениеот Harmony » 20 Мар 2014, 13:16

И аз стоя пред подобна дилема, но мисля, когато му дойде времето да отида в някой магазин и да пробвам на място, не мисля да поръчвам по интернет, що се отнася до Дормео, цената не винаги определя качеството, не зная как е при тях, не съм чувала никакви отзиви!
Аватар
Harmony

Мнениеот BravaPersona » 20 Мар 2014, 19:34

И аз се опитах да направя този номер, на всичко отгоре купих топ матрак Магнифлекс и мисля че се прецаках. Не е това което си мислех. Ако мога да дам съвет - ходи по магазини където можеш да лягаш по тях, да пробваш, да ставаш, пак да лягаш и т.н. Аз поръчах по описание от нета.
BravaPersona

Мнениеот lini_leni » 21 Мар 2014, 17:16

BravaPersona написа:И аз се опитах да направя този номер, на всичко отгоре купих топ матрак Магнифлекс и мисля че се прецаках. Не е това което си мислех. Ако мога да дам съвет - ходи по магазини където можеш да лягаш по тях, да пробваш, да ставаш, пак да лягаш и т.н. Аз поръчах по описание от нета.

До коолкото знам и те не са много евтини, но защо не ти харесват, каква е разликата :?
lini_leni

Мнениеот The_The_Ramone » 15 Юли 2014, 22:23

Много са удобни, но е хубаво да ги вземете на промоция. Цените им са доста солени, сравнени с аналозите им.
The Game Will Never Be The Same
Аватар
The_The_Ramone

Мнениеот Мади Ранчева » 26 Ное 2014, 17:14

Мисля, скоро да взема Дормео Реню, мисля, че се казваше този вид, който се слагаше върху матрака, който имаш :roll:
Нашия е все още нов, взехме го заедно със спалнята, но се оказа неудобен и не ми се иска изцяло да го сменям, дали е добро решение този топ матрак? :?
Мади Ранчева

Следваща

Назад към За дома – съвети и идеи