Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Съвети за грил – тиган?

02 Апр 2014, 10:53

Здравейте! Искам да си купя грил – тиган, тъй като си спомням, че майка ми имаше преди години, но го изхвърли, не помня по какви причини!

Виждала съм само тефлонов и чугунен, тефлоновия обсъждаха в друга тема, че не е за предпочитане :idea: , тъй като самото покритие отделя вредни вещества, а чугунения мисля, че много ще лепне! :idea: Виждали ли сте някъде грил – тиган с керамично покритие, дайте съвет какъв да си купя? :?

А дали се слага мазнина на грил – тиганите или ще стават по-скоро като пържени :roll: , вместо печени? Какво всъщност печете на тях :?: , аз искам да си взема основно, за да си приготвям риба, тъй като печената вече ми омръзна, а мразя да е пържена?! :mrgreen:

Re: Съвети за грил – тиган?

02 Апр 2014, 10:59

Наскоро ви взех точно керамичен грил тиган, цените им са доста различни, но аз си купих от по-евтинките - 35 лева, иначе стигат до безбожни суми! Вчера приготвях риба, но преди товая бих потопила в марината от мазнина и подправки и не съм слагала мазнина, зеленчуците също минават през марината, когато ги пека, така че наистина не зная какво да ти кажа, предполагам се слага известно количество, колкото да не залепва, но не толкова, че да се пържи!

Re: Съвети за грил – тиган?

02 Апр 2014, 11:22

Мисля, че ако се пече месо и то е по-мазно няма смисъл от мазнина, а на рибата е възможно да остане кожата й на тигана, но само това :? всъщност много зависи от тигана, ние имаме един чугунен почти нов е не сме го ползвали много, въпреки че го имаме от години и сме доволни от него, но при него - винаги с мазнина - няма друг вариант!

Re: Съвети за грил – тиган?

16 Яну 2015, 12:52

защо ви е грил тиган, като можете да си купите просто грил, мен ме притеснява дали ще има къде да се оттича мазнината главно ако е по-тлъсто месо. :roll:

Re: Съвети за грил – тиган?

16 Яну 2015, 14:16

Никога не съм имала такъв грил тиган, мисля си, че е ще е полезен при зеленчуците, защото скаричката е по-нежна, но за меса не става, защото няма място, където да се оттича мазнината.

Re: Съвети за грил – тиган?

16 Яну 2015, 15:06

Предпочитам скарите и аз отколкото грил тигана...

Re: Съвети за грил – тиган?

30 Яну 2015, 13:12

Чугунените тигани са супер яки :) Аз имам такъв и съм много доволна :)

Re: Съвети за грил – тиган?

18 Юни 2015, 14:25

Абе тези чугунените тигани не тежат ли много, те каквито са дебели дъната им :roll: а не разбрах залепват ли? :roll:

Re: Съвети за грил – тиган?

19 Юни 2015, 13:07

Тиганът е по-компактен, скарата нямаме място да се обърнем, камо ли да я поставим на място, където да я използваме :idea: :lol:

Re: Съвети за грил – тиган?

19 Юни 2015, 13:21

mimeto90 написа:Абе тези чугунените тигани не тежат ли много, те каквито са дебели дъната им :roll: а не разбрах залепват ли? :roll:

Не, те са много хубави, но не мога да си позволя да си купя, баба ми има такъв жесток е просто :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2