Съвети за грил – тиган?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Съвети за грил – тиган?

Мнениеот Harmony » 02 Апр 2014, 10:53

Здравейте! Искам да си купя грил – тиган, тъй като си спомням, че майка ми имаше преди години, но го изхвърли, не помня по какви причини!

Виждала съм само тефлонов и чугунен, тефлоновия обсъждаха в друга тема, че не е за предпочитане :idea: , тъй като самото покритие отделя вредни вещества, а чугунения мисля, че много ще лепне! :idea: Виждали ли сте някъде грил – тиган с керамично покритие, дайте съвет какъв да си купя? :?

А дали се слага мазнина на грил – тиганите или ще стават по-скоро като пържени :roll: , вместо печени? Какво всъщност печете на тях :?: , аз искам да си взема основно, за да си приготвям риба, тъй като печената вече ми омръзна, а мразя да е пържена?! :mrgreen:
Аватар
Harmony
 
Мнения: 460
Регистриран на: 03 Окт 2013, 13:20

Re: Съвети за грил – тиган?

Мнениеот lussy » 02 Апр 2014, 10:59

Наскоро ви взех точно керамичен грил тиган, цените им са доста различни, но аз си купих от по-евтинките - 35 лева, иначе стигат до безбожни суми! Вчера приготвях риба, но преди товая бих потопила в марината от мазнина и подправки и не съм слагала мазнина, зеленчуците също минават през марината, когато ги пека, така че наистина не зная какво да ти кажа, предполагам се слага известно количество, колкото да не залепва, но не толкова, че да се пържи!
lussy
 
Мнения: 387
Регистриран на: 02 Окт 2013, 11:45

Re: Съвети за грил – тиган?

Мнениеот dejavu » 02 Апр 2014, 11:22

Мисля, че ако се пече месо и то е по-мазно няма смисъл от мазнина, а на рибата е възможно да остане кожата й на тигана, но само това :? всъщност много зависи от тигана, ние имаме един чугунен почти нов е не сме го ползвали много, въпреки че го имаме от години и сме доволни от него, но при него - винаги с мазнина - няма друг вариант!
dejavu
 
Мнения: 385
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:06

Re: Съвети за грил – тиган?

Мнениеот Snejna » 16 Яну 2015, 12:52

защо ви е грил тиган, като можете да си купите просто грил, мен ме притеснява дали ще има къде да се оттича мазнината главно ако е по-тлъсто месо. :roll:
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2362
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Съвети за грил – тиган?

Мнениеот Kremiliya » 16 Яну 2015, 14:16

Никога не съм имала такъв грил тиган, мисля си, че е ще е полезен при зеленчуците, защото скаричката е по-нежна, но за меса не става, защото няма място, където да се оттича мазнината.
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1726
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14

Re: Съвети за грил – тиган?

Мнениеот rabotnata pchela » 16 Яну 2015, 15:06

Предпочитам скарите и аз отколкото грил тигана...
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4375
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Съвети за грил – тиган?

Мнениеот S_Milenska » 30 Яну 2015, 13:12

Чугунените тигани са супер яки :) Аз имам такъв и съм много доволна :)
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 1950
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: Съвети за грил – тиган?

Мнениеот mimeto90 » 18 Юни 2015, 14:25

Абе тези чугунените тигани не тежат ли много, те каквито са дебели дъната им :roll: а не разбрах залепват ли? :roll:
mimeto90
 
Мнения: 410
Регистриран на: 18 Дек 2013, 13:15

Re: Съвети за грил – тиган?

Мнениеот dejavu » 19 Юни 2015, 13:07

Тиганът е по-компактен, скарата нямаме място да се обърнем, камо ли да я поставим на място, където да я използваме :idea: :lol:
dejavu
 
Мнения: 385
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:06

Re: Съвети за грил – тиган?

Мнениеот rabotnata pchela » 19 Юни 2015, 13:21

mimeto90 написа:Абе тези чугунените тигани не тежат ли много, те каквито са дебели дъната им :roll: а не разбрах залепват ли? :roll:

Не, те са много хубави, но не мога да си позволя да си купя, баба ми има такъв жесток е просто :)
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4375
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта