Затлъстяване при децата - диетолог, спорт, смяна на начина на живот

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Всяко пето дете на диета – дали се случва и у нас?

Мнениеот exotic » 24 Сеп 2015, 11:16

kauda написа:Да си признаем за всички еп о-лесно да купим готово, отколкото да се занимаваме сготвене, нали?

Но не е и много трудно да отидеш и да го купиш готово сготвено, нали?
exotic

Мнениеот Alex_mor » 24 Сеп 2015, 11:24

svetlozara написа:Мисля, че проблемът е във всички нас, ядем боклуци, боледуваме от съвсем ранна възраст, какво може да се очаква?!

И по-зле ще става, нали виждша с какво се хранят повечето деца по улиците, абсолютни недоразумения и родителите им поощряват това ядене
Alex_mor

Мнениеот LEILA » 24 Сеп 2015, 12:03

Alex_mor написа:
svetlozara написа:Мисля, че проблемът е във всички нас, ядем боклуци, боледуваме от съвсем ранна възраст, какво може да се очаква?!

И по-зле ще става, нали виждша с какво се хранят повечето деца по улиците, абсолютни недоразумения и родителите им поощряват това ядене

Където и да се случва това, смятам първо трябва да се посъветват родителите с диетолози, а не да правят на своя глава експерименти!
LEILA

Мнениеот kalinka-kuku » 24 Сеп 2015, 16:38

Боже, в БЪлгария кой ходи на диетолог, тук всичко го израстват децата ни..
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Alex_mor » 29 Сеп 2015, 15:06

marsu написа:Боже, в БЪлгария кой ходи на диетолог, тук всичко го израстват децата ни..

Тоочно за това всичките ни деца са супер дебели.. :mrgreen:
Alex_mor

Мнениеот kalinka-kuku » 01 Окт 2015, 12:57

Alex_mor написа:
marsu написа:Боже, в БЪлгария кой ходи на диетолог, тук всичко го израстват децата ни..

Тоочно за това всичките ни деца са супер дебели.. :mrgreen:

Мисля, че ние като цяло не се доверяваме на лекари, а и до колкото съм запозната, преглед и последвалото лечение при диетолог са доста скъпи, не вярвам, че минават по здравна каса. Четох, че преглед е към 70лв. с поставяне на диета, не знам до колко е вярно. :roll:
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот miron » 01 Окт 2015, 14:03

Е,а ко идат тея пари за цигари или някоя скъпа джунждурийка не е проблем, но ако отидат за здравето на детето, то тогава проблемите идват един след друг, нали?
miron

Мнениеот borkova » 01 Окт 2015, 14:55

miron написа:Е,а ко идат тея пари за цигари или някоя скъпа джунждурийка не е проблем, но ако отидат за здравето на детето, то тогава проблемите идват един след друг, нали?
Прав си по-добре диета, отколкото таблет, съгласна съм, лошото е, обаче, че хората не осъзнават, че децата им са дебели, като бабите едно време, приемат ги за здравички, а това минава всякакви граници!
borkova

Мнениеот Lili_pili » 08 Окт 2015, 15:38

Докато награждавате децата си със зрънчо и бонбони, те ще приемат вредното хранене за правилно и ще стават все по-дебели и после ще убеждават околните че така се харесват, или че нямат проблем.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот kalinka-kuku » 14 Окт 2015, 13:18

[[/i]
Lili_pili написа:Докато награждавате децата си със зрънчо и бонбони, те ще приемат вредното хранене за правилно и ще стават все по-дебели и после ще убеждават околните че така се харесват, или че нямат проблем.

МНого си права, но от друга страна, ние самите дали ще бъдем по-добри родители? От тези неща трудно може да се избяга, освен ако в цялото семейство всички не се хранят изключително здравословно, за да е и огромен проблем навън да се реагира на тези неща.
Аватар
kalinka-kuku

ПредишнаСледваща

Назад към Диети