Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
28 Окт 2015, 12:54
Вижте, децата трябва да бъдат оставени да се хранят и да си търсят сами пътя, а не постоянно да бъдат натискани от родителите. Какво като е малко по-пълничко?
28 Окт 2015, 14:02
Ваня Стойчева написа:Вижте, децата трябва да бъдат оставени да се хранят и да си търсят сами пътя, а не постоянно да бъдат натискани от родителите. Какво като е малко по-пълничко?
Детето няма опита, който имат възрастните, не знае едни 10 килограма отгоре за възрастта му как ще подействат, а и да се тъпче с джънк и ти да го насърчаваш, не е ок, нали??
29 Окт 2015, 16:51
в повечето случаи си нямат идея за какво става в ъпрос , аз също не съм съгласна с големите ограничения, но не съм и съгласна да се ядат боклуци постоянно. Децата трябва да се учат на това от малки.
29 Окт 2015, 18:05
Мен наистина повеече ме притеснява това, че българските родители не гледат на тези неща като на проблем.
30 Окт 2015, 11:40
Сега като има толкова много спортове и т.н. които са достъпни, защо децата не спортуват от малки?

А трябва да се оставят да напълнеят и после да имат проблеми ...
02 Ное 2015, 10:18
Кое е нормалното детето да има мазнини по корема или където и да е било?
02 Ное 2015, 14:49
Rali_hr написа:Кое е нормалното детето да има мазнини по корема или където и да е било?

Абе децата, че са си пухкави, така е, ама е добре да си има разграничаване, чувала съм, че мастните клетки се образуват до 5-тата година, т.е. не, че после не може да се напълнява драстично, но ще е много по-предразположено детето, ако от малко си е дебеличко.
07 Дек 2015, 14:40
mimeto90 написа:Rali_hr написа:Кое е нормалното детето да има мазнини по корема или където и да е било?

Абе децата, че са си пухкави, така е, ама е добре да си има разграничаване, чувала съм, че мастните клетки се образуват до 5-тата година, т.е. не, че после не може да се напълнява драстично, но ще е много по-предразположено детето, ако от малко си е дебеличко.
Не мисля, че е така, доста деца напълняват след 5-тата годишнина точно. Най-вече към 1-2 клас масово напълняват, дали от стрес или от друго не знам, после го израстват чак в тийн годините.
07 Дек 2015, 17:21
kauda написа:mimeto90 написа:Rali_hr написа:Кое е нормалното детето да има мазнини по корема или където и да е било?

Не мисля, че е така, доста деца напълняват след 5-тата годишнина точно. Най-вече към 1-2 клас масово напълняват, дали от стрес или от друго не знам, после го израстват чак в тийн годините.
Предполагам това си е предпубертетно състояние, чувала съм разни майки да говорят за това, не вярвах, че съществува, нооо е явно...
07 Дек 2015, 22:22
Ако израстнат, някои деца си остават дебели и като не са записани на никакъв спорт то няма какво да стане...