Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
Правила на форума
Добави отговор

Re: Всяко пето дете на диета – дали се случва и у нас?

28 Окт 2015, 12:54

Вижте, децата трябва да бъдат оставени да се хранят и да си търсят сами пътя, а не постоянно да бъдат натискани от родителите. Какво като е малко по-пълничко?

28 Окт 2015, 14:02

Ваня Стойчева написа:Вижте, децата трябва да бъдат оставени да се хранят и да си търсят сами пътя, а не постоянно да бъдат натискани от родителите. Какво като е малко по-пълничко?

Детето няма опита, който имат възрастните, не знае едни 10 килограма отгоре за възрастта му как ще подействат, а и да се тъпче с джънк и ти да го насърчаваш, не е ок, нали??

29 Окт 2015, 16:51

в повечето случаи си нямат идея за какво става в ъпрос , аз също не съм съгласна с големите ограничения, но не съм и съгласна да се ядат боклуци постоянно. Децата трябва да се учат на това от малки.

29 Окт 2015, 18:05

Мен наистина повеече ме притеснява това, че българските родители не гледат на тези неща като на проблем.

30 Окт 2015, 11:40

Сега като има толкова много спортове и т.н. които са достъпни, защо децата не спортуват от малки? :roll: А трябва да се оставят да напълнеят и после да имат проблеми ...

Re: Затлъстяването при децата - борба с диетолог и физкултура?!

02 Ное 2015, 10:18

Кое е нормалното детето да има мазнини по корема или където и да е било? :shock:

02 Ное 2015, 14:49

Rali_hr написа:Кое е нормалното детето да има мазнини по корема или където и да е било? :shock:

Абе децата, че са си пухкави, така е, ама е добре да си има разграничаване, чувала съм, че мастните клетки се образуват до 5-тата година, т.е. не, че после не може да се напълнява драстично, но ще е много по-предразположено детето, ако от малко си е дебеличко.

07 Дек 2015, 14:40

mimeto90 написа:
Rali_hr написа:Кое е нормалното детето да има мазнини по корема или където и да е било? :shock:

Абе децата, че са си пухкави, така е, ама е добре да си има разграничаване, чувала съм, че мастните клетки се образуват до 5-тата година, т.е. не, че после не може да се напълнява драстично, но ще е много по-предразположено детето, ако от малко си е дебеличко.

Не мисля, че е така, доста деца напълняват след 5-тата годишнина точно. Най-вече към 1-2 клас масово напълняват, дали от стрес или от друго не знам, после го израстват чак в тийн годините.

07 Дек 2015, 17:21

kauda написа:
mimeto90 написа:

Не мисля, че е така, доста деца напълняват след 5-тата годишнина точно. Най-вече към 1-2 клас масово напълняват, дали от стрес или от друго не знам, после го израстват чак в тийн годините.

Предполагам това си е предпубертетно състояние, чувала съм разни майки да говорят за това, не вярвах, че съществува, нооо е явно...

07 Дек 2015, 22:22

Ако израстнат, някои деца си остават дебели и като не са записани на никакъв спорт то няма какво да стане...
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23