Труднозарастващи рани на долни крайници при постфлебитен синдром - въпроси и отговори

Re: Труднозарастващи рани на долни крайници при постфлебитен синдром

Мнениеот yardena » 15 Юли 2018, 21:40

Д-р Тенев,
Как бихте препоръчали да се третират варикозните рани, които имат секретиране; има ли ефикасен мехлем, спрей...?
Благодаря!
yardena

Мнениеот Dr Tenko Tenev » 29 Юли 2018, 21:26

Здравейте , тези рани в различните стадии на развите са с различна секреция . Наличието или не на инфекция на раната допълнително усложнява нещата .От друга страна дали секрецията е поради лимфен застой или ексудат също няма еднакво лечение .С други думи има много ефикасни лекарства но всяко е за специфичен стадии на раната , панацея няма .Препоръчвам Ви да си направите консултация със судов хирург за поведение и лечение !
Аватар
Dr Tenko Tenev

Мнениеот JivkoPenev » 14 Апр 2021, 10:38

д-р Тенев,
какво мислите за обработка на гангрена с морска сол,четох,че може да помогне,тръгна от втория пръст на крака който изсъхна и сега ми се струва ,че прави гнойна рана по предната част на крака,отделя и секрет,ако може да препоръчате и с какво да го мажа,проблема е на баща ми,ходихме при ваши колеги препоръчаха ампутация до средата на стъпалото или дори бедрена,кракът е надут почти до коляното и мисля ,че има и запушени вени.
Ваш колега ми даде рецепта за сефпотек 2х 200мг,дузодрил 2х 100мг, клопидогрел 1х 75мг.
Има операция на сърцето,кардиолога твърди ,че подуването не е от сърдечна недостатъчност
JivkoPenev

Предишна

Назад към Съдова хирургия - онлайн консултация