Страница 1 от 1

Болка в областта на гърдите след приема на Креатин

МнениеПубликувано на: 17 Фев 2020, 14:18
от Ivn126
Здравейте. Аз съм момче на 18 години. По принцип спортувам активно. Преди седмица реших да си купя КРЕАТИН за по - добри резултати. Приемах го една седмица по 6 грама в тренировъчните дни (3 пъти в седмицата) и по 4 грама в нетренировъчните. Миналия ден бях на рожден ден, където пих алкохол (около 100-150гр). Към 3 часа си легнах да спя и станах към 11. След като се прибрах и си починах, реших да направя тренировка - това беше около 15 и 30. Тренирах към час и половина. Вечерта обаче към 00 часа започнах да усещам болка в гърдите, която постепенно се засилваше. След като не отшумя около 2 часа пих един аспирин и ми мина. Та въпросът ми е възможно ли е креатинът да е замесен в тази работа и по някакъв начин да натоварва сърцето?

Re: Болка в областта на гърдите след приема на Креатин

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2020, 10:02
от Мики Маус
От това, което съм чел, креатинът не би трябвало да оказва такова въздействие. Страничните му ефекти, доколкото ги има, са коремни болки, стомашно разстройство, гадене - т.е. общо взето стомашно неразположение. Съветвам те, ако това състояние се повтори, да отидеш на лекар.

Re: Болка в областта на гърдите след приема на Креатин

МнениеПубликувано на: 21 Фев 2020, 10:29
от Момчил Митев
Добре е да се знае тази болка мускулна ли е (може да е последица от тренировките) или е от някакво друго естество. Тренировките натоварват сърцето. Не е лошо да се консултирате с кардиолог.