Страница 1 от 1

Кетонна диета и чесън - подходящ ли е?

МнениеПубликувано на: 15 Авг 2018, 23:43
от IvetooX
Мога ли при кетонна диета да ям и чесън? Много обичам, с него подправям месото. Сега ми твърдят, че съдържал въглехидрати и не бил за препоръчване. Ям по 1 глава вечер, това било много.

Re: Кетонна диета и чесън - подходящ ли е?

МнениеПубликувано на: 16 Авг 2018, 09:07
от Rali_hr
Следи си въглехидратите, в една глава чесън, ако тежи около 50 грама има 15 грама въглехидрати. Ако държиш да си стриктна под 20 грама въглх. на ден, трябва да намалиш количеството или да използваш малко, наистина за овкусяване.
Не знам кой може да изяде цяла глава чесън наведнъж. :shock: Ползвай и други подправки в допълнение. Макар че не вярвам, че точно чесъна ще те извади от кетозата, важното е какво друго ядеш. От къде се зариби по тази диета?

Re: Кетонна диета и чесън - подходящ ли е?

МнениеПубликувано на: 16 Авг 2018, 17:22
от rabotnata pchela
какво те спира да ядеш чесън? аз също съм на тази диета, подправям си без проблеми, и изобщо не се замислям. Е вярно, че не ям по една глава чеъсн на денонощие, което ми се вижда супер много, не само заради въглехидратите. Ама ако ти е вкусно - слагай си.

Re: Кетонна диета и чесън - подходящ ли е?

МнениеПубликувано на: 21 Авг 2018, 16:25
от skyfly
Мисля, че може да ядеш колкото си поискаш чесън, освен ако не държиш да си под 20 въглехидрати, които не са много полезни за дългосрочен план.

Re: Кетонна диета и чесън - подходящ ли е?

МнениеПубликувано на: 01 Окт 2018, 12:44
от Pipilota
Ако се стремите към поддържането на под 20 грама въглехидрати, май доста трябва да го ограничите, та някои дори, следващи попдобен режим, не приемат консумацията на лук. :lol: