Страница 1 от 1

Пропранолол преди предстоящо стресиращо събитие

МнениеПубликувано на: 13 Май 2014, 13:06
от hidden_3
Здравейте
Случайно попаднах на вашият саит и много ще съм радостен ако мога да получа отговор на един въпрос .
Напоследък чета много за Бета- блокерите , главно защото имам един проблем .
Ходя по много интервюта , имам много изпити и презентации в университете и тъй като съм по прирoда притеснителен и не-дотам уверен (което е тотално различна тема ) повреме на всички тези интервюта и презентации съм толкова притеснен и напрегнат , че започвам да треперя . И тук ми е главния проблем . Най-вероятно е прекалена доза адреналин ... или поне така си мисля .
Тa въпросът ми е има ли начин пропранолол да се взима само преди някакво предстоящо стресиращо събитие ?
Принципно съм доста спокоен човек , но говоренето пред хора ми е доста голям проблем от както се помня .
Да спомена , че имам и известни проблеми със сърцето - Имам надкамерна аритмия - на всеки 3-4-5 удара се регистрират надкамерни екстрасистоли , преди приемах медикаменти , които ми помагаха , но после спрях и сега не вземам нищо , чувствам се добре въпреки аритмията . Нямам проблеми с кръвното ,нито пък бавен пулс (въпреки че когато вземах лекарствата против аритмията в нощните часове холтарът е регистрирал на моменти 45-50 удара в минута) Казвам ви цялата тази информация защото прочетох листовката на пропранолол в интернет и там имаше много неща които реших че трябва да се знаят.
Знам че от тук няма как ме получа кой знае какъв отговор без да съм прегедан от специалист , за това всичко което искам е съвет за пропранолол - доколко би помогнало в подобна ситуация за моментно успокоение и ако да , то как точно се взима . Видях че и това е с известен въпросителен в листовката . Има ли начин да се взима само за ден - два - по малки дози ,без да се налага увеличаване и намаляване на дозата постепено .
Много ще съм благодарен ако някой специалист ми отговори , консултирах се и с кардиолог тук където живея , но искам и второ мнение по въпроса .
Както и да е , прекалено много се разписах , ще ви очаквам със съвет .
Благодаря Ви предварително !

Re: Пропранолол

МнениеПубликувано на: 13 Май 2014, 13:36
от xrisy_vd
Здравей,
включвам се в темата ти, защото аз пиех Пропранолол към терапия за хипотиреоидизъм. Не видях тема за консултация с кардиолог, но има един кардио хирург, който няма начин да не може да ти отговори.
topic-t8723.html
Успех!

Re: Пропранолол

МнениеПубликувано на: 13 Май 2014, 14:02
от hidden_3
Благодаря ти много за отговора !!!
Сега му писах и на него ... поне така мисля , днес се регистрирах в този сайт и не му разбирам все още :)

Re: Пропранолол преди предстоящо стресиращо събитие

МнениеПубликувано на: 13 Май 2014, 14:44
от xrisy_vd
Хора сме, трябва да си помагаме с каквото можем. Видях, че отговаря на всеки въпрос, мисля, че ще ти обърне внимание.

Re: Пропранолол преди предстоящо стресиращо събитие

МнениеПубликувано на: 13 Май 2014, 15:33
от pepa1974
Защо му е на човек с хипотиреоидизъм да посещава хирург или кардиолог? Това е за ендрокринолог. Пропранололът е лекарство също при проблеми с щитовидната жлеза-така поне пише тук в листовката на Фрамар. Също тук във Фрамар има координата и много положителна оценка за д-р
Мария Ангелова Христоскова-Янкова, дадени са и тези телефони: 02 983 9494; 02 983 1579. Така че най-добре да се направи консултация с ендокринолог при това сериозно лекарство, в противен случай може и обикновен валидол да свърши работа.

Re: Пропранолол преди предстоящо стресиращо събитие

МнениеПубликувано на: 13 Май 2014, 15:57
от hidden_3
В моя случай Валидил надали би помогнал , въпреки че е за успокоение пак . Не съм прибвал с него , но от доста време пия Мента Глог и Валериан , предполагам ефекта е горе долу същия . Има известно успокоение , но когато съм подложен на голям стрес ефектът му почти не се усеща.

Re: Пропранолол преди предстоящо стресиращо събитие

МнениеПубликувано на: 13 Май 2014, 16:31
от pepa1974
Не взимай сам лекарства, ей така! Тогава, се обърни към невролог, за да ти изпише дозировка в противен случай можеш да се пристрастиш! Тук препоръчват доц. Венета Костова.

Re: Пропранолол преди предстоящо стресиращо събитие

МнениеПубликувано на: 14 Май 2014, 09:43
от xrisy_vd
Щитовидната жлеза е много важна за работата на целия организъм, не са малко хората със заболяване на щитовидната жлеза, които имат и кардиологичен проблем.

Re: Пропранолол преди предстоящо стресиращо събитие

МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2014, 00:24
от yonko
hidden_3 написа:Здравейте
............. и тъй като съм по прирoда притеснителен и не-дотам уверен (което е тотално различна тема ) повреме на всички тези интервюта и презентации съм толкова притеснен и напрегнат , че започвам да треперя . И тук ми е главния проблем . Най-вероятно е прекалена доза адреналин ... или поне така си мисля .
......


Това с притеснителността всъщност е основната тема :)
Не знам защо точно сте се вкопчили в този медикамент. Дано вече не сте направили грешката да го вземете без консултация с лекар.
В случаи като Вашия много добър ефект дава комбинация от цветни есенции на д-р Бах. Има също 2-3 основни хомеопатични медикамента, които се прилагат преди такива стресови ситуации.

Тъй като този форум е взаимопомощ, ще е полезно да споделите има ли някакво развитие на случая Ви.