Страница 1 от 1

Странични ефекти от Баклофен. Има ли място за притеснение?

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2020, 15:40
от Борис.Пенев
Здравейте! От два месеца пия Баклофен (по две хапчета на ден). От началото на приема до сега ми е непрекъснато замаяно. От време на време получавам световъртеж. Често пъти ми се гади, имам шум в ушите, необичайно чувство на сухота в устата, изпотяване и главоболие. Освен това изпадам и в депресия. Хубавото е, че тези състояния не са толкова чести, както в началото... И лекарят ми каза, че това са нормални реакции на организма при приема на Baclofen и с течение на времето ще отшумят... Обаче остават замаяността и чувството на объркване, както и емоционалната нестабилност... Искам да попитам хората, които са приемали това лекарство или тези, които имат наблюдения, дали има място за притеснение в случая? Тези странични ефекти изчезват ли изцяло и след колко време?

Re: Странични ефекти от Баклофен. Има ли място за притеснение?

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2020, 17:53
от petyo62
Тези странични ефекти са често срещани при приема на баклофен. Изчезват постепенно след спирането на медикамента, но трябва да знаете, че не се спира отведнъж, а по схема.

Re: Странични ефекти от Баклофен. Има ли място за притеснение?

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2020, 12:57
от Паулу Коелюв
Защо не потърсите и второ мнение от специалист? Ако се чувствате толкова зле от приема на баклофен, не би ли могло лекарството да се замени с друго с по-малко странични ефекти?

Re: Странични ефекти от Баклофен. Има ли място за притеснение?

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2020, 10:12
от Борис.Пенев
Паулу Коелюв написа:Защо не потърсите и второ мнение от специалист? Ако се чувствате толкова зле от приема на баклофен, не би ли могло лекарството да се замени с друго с по-малко странични ефекти?


Ще трябва да попитам доктора дали може да го смени. Пък ако няма нужда вече да пия Баклофен, да го спирам... Никак не се чувствам добре с тази постоянна замаяност...