Разказвате ли на децата си приказки ?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Четете ли приказки на децата си?

Мнениеот Frac » 09 Юли 2018, 17:41

Чета, ама признавам сега лятото нхич не съм редовна :)
Аватар
Frac

Мнениеот Ваня Стойчева » 24 Юли 2018, 10:52

Казват, че четенето на приказки преди лягане не е окей, защото децата започват да свързват четенето с неприятното за тях спане. :) затова е добре да се прави по друго време на деня, за удоволствие, а не защото е време за сън.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Frac » 24 Юли 2018, 16:27

Ваня Стойчева написа:Казват, че четенето на приказки преди лягане не е окей, защото децата започват да свързват четенето с неприятното за тях спане. :) затова е добре да се прави по друго време на деня, за удоволствие, а не защото е време за сън.

Не мисля точно така. Повечето деца дори си искат приказки вечер - от една страна им е интересно, от друга страна се унасят.
Аз като бях малка токова интересно ми беше, че не заспивах, чаках да разбера какво се случва накрая :)))
Аватар
Frac

Мнениеот S_Milenska » 27 Юли 2018, 09:30

А като дойде времето да ги карате да четат :))) Приказките от детството не вярвам да помогнат много.. при нас поне не е имало никакъв ефект факта, че четох постоянно. Сега не мога да я видя с книга в ръка, даже и за снимка
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Lollipop » 20 Сеп 2018, 10:07

Аз много обичам да чета приказки и почти не пропускам вечер, и двете ми деца ги чакаха с нетърпение. Разбира се, на каката не чета хаха :)) но на малкия всяка вечер му чета по нещо.
В момента сме на "Патиланско царство"
Аватар
Lollipop

Мнениеот Rali_hr » 21 Сеп 2018, 16:36

Като малки им четях доста, но това не им помогна особено на любовта към книгите, сега нито един от двамата не обича да чете.
Аватар
Rali_hr

Re: Отживелица ли са приказките за лека нощ?

Мнениеот viviann » 09 Ное 2018, 15:33

Що пък отживелица? На моите им четяхме сигурно до 6-7 годишна възраст, когато вече сами почнаха да си четат. Това са мили моменти на спокойствие, които не бих заменила с нищо друго.
viviann

Мнениеот @Лорчето » 14 Ное 2018, 15:56

Аз пазя такива хубави спомени от детството си, именно заради четенето на приказки. Никога не бих лишила децата си от тях един ден, без значение дали е демоде или не. Да, има таблети и какво ли още не, но само книгата може да те накара да се чувстваш уютно. Това са моменти на гушкане с детето, безценни са.
@Лорчето

Мнениеот Тъжна Луна » 14 Ное 2018, 17:27

ааа не, няма отживелица в тези неща. такива спомени имам от преди, когато приказките за лека нощ важаха. странното е че не помня майка ми да ми е чела, ама тя твърди че е, докато един ден й е писнало и е решила да ни учи да четем и да не я занимаваме :lol: аз в моето дете обаче не възпитах тази обич към приказките за лека нощ, така че.. евентуално на дтари години ще се явявам на поправителен изпит с унучето :lol:
Аватар
Тъжна Луна

Детски песнички, стихчета и аудио приказки - интернет ресурси

Мнениеот Matilda » 10 Дек 2018, 12:22

Мами, вече започвам да зациклям откъм забавления с детето вкъщи. Въртим едни и същи игри, рисуваме. На 2 години е малкият, от къде сваляте или слушате песнички или аудио приказки? Не винаги имам възможността да му чета, аудио приказките ще са добра алтернатива.
тъй като няма да го пускаме на ясла, ще се наложи вкъщи да учим разни стихчета и т.н. Кажете сайтове или направо споделяйте тук текстове на стихотворения. Ще си бъдем взаимно полезни :grin:
Matilda

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети