Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот nefertiti » 19 Ное 2018, 17:56

Bloody Mary написа:И аз забелязвам положителна тенденция. Около мен всички жени познати се следят. Може да не им е кеф, но го правят, защото така е редно. Трудно става промяната в мисленето, но я има. С повечко говорене и добър пример от майките към дъщерите им.

Личния пример е много важен, но си мисля, че трябва и образователно да се подходи. Като цяло, не се обръща достатъчно внимание на децата за интимното здраве.
nefertiti

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот annamaria » 20 Ное 2018, 15:22

По скоро следва да говорим за интимна култура на подрастващите. Никак няма да е лошо да се провеждат образователни кампании в училищата например, с които момичетата на 13-14 години да се запознаят с рисковете на женското интимно здраве.
annamaria

Мнениеот Lisandra » 20 Ное 2018, 18:30

nefertiti написа:
Bloody Mary написа:И аз забелязвам положителна тенденция. Около мен всички жени познати се следят. Може да не им е кеф, но го правят, защото така е редно. Трудно става промяната в мисленето, но я има. С повечко говорене и добър пример от майките към дъщерите им.

Личния пример е много важен, но си мисля, че трябва и образователно да се подходи. Като цяло, не се обръща достатъчно внимание на децата за интимното здраве.

Да не забравяме и семейството, за съжаление теми свързани с интимното здраве при някои хора са табу.
Lisandra

Мнениеот Rossi Ross » 05 Дек 2018, 15:28

Нямам наблюдения за останалите, но аз лично не пропускам профилактичен преглед. Притеснявам се много за болести, за да си седя вкъщи и да си трая...
Rossi Ross

Мнениеот tinkerbell » 05 Дек 2018, 18:36

Rossi Ross написа:Нямам наблюдения за останалите, но аз лично не пропускам профилактичен преглед. Притеснявам се много за болести, за да си седя вкъщи и да си трая...

А профилактичните прегледи включват ли и колпоскопско изследване?
Аватар
tinkerbell

Мнениеот annamaria » 06 Дек 2018, 17:58

tinkerbell написа:
Rossi Ross написа:Нямам наблюдения за останалите, но аз лично не пропускам профилактичен преглед. Притеснявам се много за болести, за да си седя вкъщи и да си трая...

Мисля че не, защото то не се поема от здравната каса. Това е специализирано изследване. И е препоръчително всяка жена да си го прави.
annamaria

Мнениеот nefertiti » 11 Дек 2018, 19:14

annamaria написа:
tinkerbell написа:

Мисля че не, защото то не се поема от здравната каса. Това е специализирано изследване. И е препоръчително всяка жена да си го прави.

То може да не се поема от касата, но е добре да се прави. Чрез него се вижда дали има патогенни зони.
nefertiti

Мнениеот annamaria » 12 Дек 2018, 15:57

Дори и да не се поема от здравната каса, аз бих си го направила това изследване. Не бих коствала да съм в риск, само и само да не дам някой излишен лев, когато става въпрос за здравето ми.
annamaria

Мнениеот Lisandra » 13 Дек 2018, 18:15

Еми, така е при нас, осигуряваме се и пак си плащаме. Аз затова си ходя на частен преглед и ми е мирна главата.
Колпоскопско изследване е добре веднъж годишно да се прави.
Lisandra

Мнениеот m0n4eto » 14 Дек 2018, 15:58

Какво представлява това колпоскопско изследване. Навсякъде ли го правят?
Аватар
m0n4eto

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология