ros написа:Здравейте.
Преди около три месеца забелязах гъбички на двата палеца на краката. Започнах да ги мажа с екзодерил и малко по-малко черното изчезна и те изсветляха, но ноктите продължават да са пожълтели.
Тази сутрин обаче се отлепи нокътя на десния ми палец, едва едва се държи.
Изрязох го много дълбоко, за да не падне и се старая да не го предизвикам да падне.
Какво бихте ме посъветвали да направя? Ако трябва да изпратя снимка, за да видите.
Благодаря Ви предварително.
Selma написа:Здравейте, от 10 месеца имам проблеми в устната кухина, едни казват афти, други лихен планус . Направихме микробиологично изследване резултатът е гъбички от вида candida, изпращам ви снимки. Разни мехлем, спрейове ползвах, без резултат. Последно пих 12 дена флуконазол, намалиха но ги имам пак. Симптомите са парене нямам болки .Пиша ви всичко което съм ползвала :
Индекстол , Анафтин , елудрил , смрадлика , лайка,витамин- А, В,С, цинк , малтофер , детавакс, имунобор, и един мехлем който е закупен от Турция съдържа кортикостероиди.
MirelaArmenska написа:Здравейте, доктор Тодева! Моят проблем започна още преди 1 година, когато започнах да водя полов живот с приятеля ми. По време на полов акт и досега винаги съм имала повърхностна болка при проникването, болка при дълбоко проникване, а от близо 5месеца имам и силна болка в яйчниците. Тогава реших да отида на гинеколог и след направен контролен преглед на магарето, той ми каза, че най-вероятно имам гъбична инфекция, защото имах и леко влагалищно течение. Изписа ми Микомакс, Клотримазол крем и глобули. Каза, че приятеля ми също трябва да се лекува с Микомакс и Клотримазол крею. Направихме курса на лечение, но след това проблема пак се върна с пълна сила. Вече имах и парене по време на полов акт и много болезнено подуване на малките срамни устни. Свързах се със същия лекар, каза ми да повторя лечението. Този път нямаше никакви изгледи на подобряване, при което преди месец записах час при друг гинеколог. Помолих да ми бъде направено микробиологично изследване на влагалищен секрет, при което резултатът беше наличие на стафилококова бактерия! От антибиограмата лекарят ми изписа Лефлокс за 1седмица. В началото имах някакво подобрение, но всеки път след полов акт с приятеля ми изпитвам същото парене, подуване и болка в яйчниците. Той няма никакви симптоми, но тази седмица е на преглед за всеки случай. Направо не знам какво да направя вече, лутам се от лекари на лекари и без никакъв ефект...Моля дайте ми съвет! :)
annag написа:Здравейте,от средата на декември лекувам вагинални гъбички,първо ми беше назначено лечение с Флуомизин 6бр.таблетки и Уробаланс след седмица ми беше назначено лечение с монурал и ломексин еднократно,полза никаква.След това ми назначиха кандизол с прием 1;4;7 ден и клотримазол за мазане и розалгин за промивки .До момента съм изпила втората таблетка от кандизола но резултата от цялото лечение до тук е нулев.Моля помогнете ми.Имам парене,леко зачервяване и бели полипчета.Препоръчайте ми наистина нещо ефикасно което наистина лекува.Благодаря!
P.d.m написа:Здравейте!
Получих силно бяло течение. След преглед без микробиология гинекологът ми каза, че имам гъбички и ми предписа 3 таблетки Кандизол и 2 глобули Ломексин през 3 дни. След приема течението стана гъсто и с парченца. 5 дни след последната таблетка Кандизол отидох при друг гинеколог, за да си направя микробиология, като той ми каза, че имам бял налеп и това най-вероятно са гъбички и бактерии. Направих микробиология на същия ден, която след 3 дни се оказа чиста , а все още имах симптоми (гъсто течение, сърбеж). Още преди резултатите да излезнат лекарят ми предписа 12 глобули Макмирор, като някъде на 3 ден след прегледа симтомите изчезнаха. Сега остана само лек сърбеж. Това, което ме притеснява, е отрицателният резултат от микробиологията. Възможно ли е тя да е повлияна от ранното изследване след Кандизола? Другото ми притеснение е, че в урината забелязвам нещо като 'мъгла', която е видима около 5-10 минути след изпишкване. Преди започването на лечението имаше и бели парченца заедно с това, за които ми обясниха, че са от бялото течение. Сега вече нямам течение, слагам още Макмирор, но тази 'мъгла' продължава да я има. Стандартните ми кръвни изследвания са в норма. Съжалявам, че не направих изследване на урина, но все още използвам глобули. По мое желание си направих изследване за хламидия (кръвно и с цервикален секрет), което още не е готово. Много съм притеснена. Възможно ли е това замъгляване на урината да е от течението и лекарствата, или е симптом на хламидия заради стандартната отрицателна микробиология?
Благодаря предварително!
Диди М написа:Здравейте, д-р Тодева!
Не съм съвсем сигурна, че запитването ми трябва да е в тази тема, но ако съм сгрешила, моля да бъда извинена!
Имаме малко куче/ 4 месеца/. Преди около месец забелязах нетипично петно /релефно/ по муцунката. Заведох го на ветеринарен лекар, който постави диагноза трихофития. Изписа съответните медикаменти и постави ваксина.
Тека....., това е въведението на проблемът ми. Преди няколко дни забелязах подобно сърбящо петно на ръката си. От вет. лекар разбрах, че това заболяване е силно заразно. Та въпросът ми към Вас е с какво да го лекувам за да не се разнесе на повече места , а и да го излекувам разбира се? Засега прилагам самолечение с антимикотичен спирт и "Фусидин" маз, но не съм убедена дали изобщо са подходящи!? Мога да изпратя и снимка на въпросното петно, ако желаете, но не знам къде? Тук не видях опция за прикачен файл!
Ще се радвам да обърнете внимание на запитването ми!
С Уважение: Диди М
Назад към Kожни и венерически болести
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта