Живеем в кочината - тема за омраза към политици, политика и всичко останало

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Бихте ли напуснали България и защо?

Мнениеот Dalia » 28 Ное 2018, 17:29

О да с най-голямо удоволствие, но за сега обстоятелствата ме задържат тук. дано децата ми никога не се върнат в тази държава.
Dalia

Мнениеот Bloody Mary » 04 Дек 2018, 14:43

Аз съм я напускала, но пак се върнах. Не че там не си намерих работа. Просто прецених за себе си, че искам да си живея тук. Трудно или не, това е моята страна и ми е хубаво тук.
Ако човек обаче се чувства в безизходица тук, по-добре да си потърси късмета и другаде. Никой не бива да се чувства затворник в собствената си държава.
Аватар
Bloody Mary

Мнениеот Fury » 19 Дек 2018, 16:36

Сериозно съм се замислила да отида да поживея в чужбина. Да опитам как ще е там. Не се страхувам от работа. Повече ме дразни тук безхаберието, липсата на справедливост, неспазването на законите. Не че навън ще е лесно, но докато не отида, няма как да разбера.
Fury

Мнениеот Matilda » 21 Дек 2018, 12:51

Колко пъти съм била на крачка да го направя. Разочарована от институции, измислени реформи, магазини, затварящи по-рано, мизерията по улиците и т.н. Задържа ме семейството и близките ми. Но толкова неща ме изкарват извън нерви - опитите на всеки да мине между капките, неспазването на законите, на работното време, грубото отношение на държавни служители, ниските и унизителни заплати...
Matilda

Мнениеот viviann » 03 Яну 2019, 12:32

Бих, но със семейството. Ще е много трудно обаче, децата си имат вече приятели. Някак си сме пуснали котва. Явно не сме толкова притиснати от разни обстоятелства, затова...
viviann

Re: Има ли в България простотия ?

Мнениеот Кери » 14 Мар 2019, 13:57

Има, на всяка крачка.Но не мисля, че само тук е така. Проблемът в България е че хората се чувстват безнаказани.
Кери

Мнениеот Glow » 18 Мар 2019, 11:07

Тук прелива отвсякъде. Като погледнеш затрупаните сбоклуци улици, тротоари и паркове, или как някой "умник" си изхвърля боклука от колата в движение. Псуващите се шофьори и какво ли още не :roll:
Glow

Мнениеот Дороти » 02 Апр 2019, 14:49

Има колкото щеш. Ама и по света има. Опитвам се да се боря, доколкото е възможно, с простаците. Това с търпенето не ми се получава :lol:
Дороти

Мнениеот Кети cat » 24 Апр 2019, 11:32

Всеки път като видя шофьор спрял върху пешеходната пътека, или пък съгражданин, който си мята боклука на улицата вместо в кошчето, се убеждавам, че простотията се е превърнала в нещо като национална черта :sad: Не ми се изброява, ще отнеме много време.
Или пък съседът ми, за когото наредби няма и решава да надуе жестоко музиката след полунощ. И т.н., и т.н.
Кети cat

Мнениеот Ilona » 24 Апр 2019, 12:40

Това за шофьорите не ми се коментира, няма такава наглост и липса на толерантност.
Ilona

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси