Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Фалшива диагноза за коронавирус - случвало ли ви се е?

03 Юли 2020, 10:46

Не вярвах, че се злоупотребява с това, докато не се случи на мой близък. Накратко: бяхме на почивка на българското черноморие в малък град, близо до Бургас. Братовчед ми получи сърдечен пристъп и трябваше да извикаме бърза помощ. Направо се втрещих, като видях, че са написали, че го приемат със съмнения за коронавирус! Човекът си е отдавна с проблеми със сърцето и кръвното, има и диабет... Дори за мен е ясно, че симптомите на ковид 19 и сърдечен пристъп не са едни и същи.
Но в крайна сметка, след като категорично се възпротивихме да му бъде поставена такава диагноза, без да има симптомите и да са му правени изследвания, болния го транспортираха в окръжната болницата в Бургас с адекватни предписания.
Нарочно не споменавам името на града и лекарите, защото заради тяхната бърза и компетентна реакция братовчед ми оцеля, стабилизиран е и вече се чувства доста по-добре.
Но... Въпросът ми е: Защо го правят това? И какво се случва с хората, които са били с уж заразения с коронавирус? 14 дена карантина за няма нищо заради още една бройка за статистиката?
На някой от вас или на ваши близки и познати случвало ли се е това?

Re: Фалшива диагноза за коронавирус - случвало ли ви се е?

03 Юли 2020, 16:16

Слава Богу на мен и на мои близки не се е случвало, но вече има много сигнали за фалшиви диагнози за коронавирус... не виждам какво те учудва. Става въпрос за пари. Вариант за усвояване на средства, подобен на клиничните пътеки и плащането на неизпълнени изследвания и фиктивно изписани медикаменти... Според мен е редно да подадеш сигнал, не да ги криеш!

06 Юли 2020, 09:22

Добре де, след като всички го знаем и го виждаме, след като има вече и толкова информация по медиите за фалшиви диагнози за уж заразени с коронавирус, защо никой нищо не прави срещу това?

07 Юли 2020, 08:56

Лош Холестерол 007 написа:Добре де, след като всички го знаем и го виждаме, след като има вече и толкова информация по медиите за фалшиви диагнози за уж заразени с коронавирус, защо никой нищо не прави срещу това?

Какво по-точно предлагаш да се направи? До коя институция трябва да се подаде сигнал? Според мен РЗИ и НЗОК едва ли ще обърнат внимание... освен да повикаш някоя от телевизиите и да вдигнеш шум... И накрая може да ти изфабрикуват някой фалшив тест с положителна проба... После върви доказвай, че нямаш сестра!

Re: Има ли опасност за България от новия китайски коронавирус?

08 Юли 2020, 10:01

Ами така е! В началото, когато всички бяхме уплашени, навсякъде се спазваха разпоредбите. Като паднаха част от забраните, всичко живо се юрна по кръчмите и курортите... Като ние сами не се пазим, няма кой да ни опази!

09 Юли 2020, 16:30

lyuta_chushka95 написа:Ами така е! В началото, когато всички бяхме уплашени, навсякъде се спазваха разпоредбите. Като паднаха част от забраните, всичко живо се юрна по кръчмите и курортите... Като ние сами не се пазим, няма кой да ни опази!

То затова днес върнаха част от мерките... но дали ще са достатъчни?

09 Юли 2020, 17:11

Добре, върнаха част от мерките... Въпросът е дали ще се спазват?

20 Юли 2020, 16:24

iriny написа:Добре, върнаха част от мерките... Въпросът е дали ще се спазват?

Никой не спазва никакви мерки. Наскоро ми се наложи да пътувам с автобус. Ако искате вярвайте, аз бях единствения пътник с маска!

20 Юли 2020, 16:40

Какво се чудите, сякаш живеете в България от вчера?! А на това трябва да се даде гласност! И в РЗИ, и в НОИ, и в медиите... все някъде ще обърнат внимание. Но докато прикриваме нередностите, нищо няма да се оправи.

22 Юли 2020, 09:13

lyuta_chushka95 написа:Какво се чудите, сякаш живеете в България от вчера?! А на това трябва да се даде гласност! И в РЗИ, и в НОИ, и в медиите... все някъде ще обърнат внимание. Но докато прикриваме нередностите, нищо няма да се оправи.

Възможно е, но не е доказано... :wink:
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 11, 12, 13, 14, 15