Екзема - FAQ, мнения, въпроси, коментари

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Обриви или екзема имам?

Мнениеот MilaDo » 27 Мар 2020, 12:55

Здравей, получих същите и се увеличават... Това започна след началото на приема на хормони за щитовидната жлеза, може и да е съвпадение, но може и да не е, ако и вие приемате ще се радвам да споделите, така ще можем по-лесно да се ориентираме.
MilaDo

Re: Обриви или екзема имам?

Мнениеот Lyusi.l » 29 Мар 2020, 02:00

Здравейте за въпросните петна,аз посетих няколко "специалисти" и уж за лишей трябваше да ме лекуват .НО то не изглежда така.Не им се доверих защото!аз съм имала - розово лишей, преди година. Ходих до една аптека с (доста компетентни фармацевти) обясниха ми как изглежда лишей и алергия.
Те казаха че е алергия към омекотители и да прави бяха. Няма омекотителят в прането и почти се скриха.
Lyusi.l

Екзема или раково заболяване - мога ли да изпратя снимка

Мнениеот халачева » 02 Май 2020, 22:38

Здравейте имам една голяма молба можете ли ако ви изпратя снимка да ми кажете на гърба на бащами има една рана.Която от определено време на сам не се затваря и около нея зачервяването вече е едно голямо петно..а от няколко дни на сам се появиха и нови обриви и зачервявания..Страхувам се да го откарам сега на лекар защото той е на 82г и в тази пандемия..Много ще ви бъда благодарна ако някой ми пише на имейл за да изпратя снимка.Благодаря а имейла ми е neli.halacheva@abv.bg
халачева

Re: Екзема или раково заболяване - мога ли да изпратя снимка

Мнениеот Елена1 » 14 Фев 2022, 09:55

Здравейте!

Майка ми е на 81 год. и преди около седмица на дясното й бедро горе се появи кафеникаво петно,което започна да расте.
Майка ми претърпя операция преди 4 месеца на бедрото,поради счупване на бедрената кост.В началото се залежа , но впоследствие започна да става и да ходи по 3 пъти на ден. По кожата й няма никакви други белези,освен това петно близо до гениталиите ,което се появи наскоро.От 2 дни го пръскам с цикатридина спрей и стана малко по-тъмно..
Ще си позволя да Ви изпратя снимка.

Благодаря Ви предварително!
Хубав ден и бъдете здрава!
Прикачени файлове
IMG_12.jpg
Това е петното, за което Ви пиша по-горе.
IMG_12.jpg (155.41 KiB) Прегледано 3203 пъти
Елена1

7 алтернативи на млечните продукти за хора с екзема

Мнениеот Framar.bg » 23 Май 2025, 12:21

До 30% от хората с екзема също имат хранителни алергии. За тези хора изключването на алергенните храни е задължително.
Много други хора обаче смятат, че екземата им се влошава от определени храни, въпреки че нямат алергия към тях. Макар че връзката между хранителните навици и екземата не е напълно доказана в повечето случаи, ограничаването на млечните продукти и простите въглехидрати може да помогне за намаляване на възпалението при много хора.

Ако решите да изключите млечните продукти от хранителния си режим, ето ви няколко предложетия
:idea: Мляко: Изберете бадемово, кашу, соево, оризово или кокосово мляко.
:arrow: Веган мляко от ядки
:idea: Масло: Опитайте растителен маргарин, зехтин или авокадо.
:idea: Сирене: Можете да използвате хранителна мая/дрожди или тофу.
:idea: Сметана: Заменете я с кокосова сметана, растително олио или смлени ядки и семена.
:idea: Кисело мляко: Опитайте растителни варианти на база кокос или ядково мляко.

Дано това ви помогне!
Аватар
Framar.bg
Модератор

Предишна

Назад към Kожни и венерически болести