Как да постигнем така желания обем на косата

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Как да постигнем така желания обем на косата

Мнениеот yoanna » 27 Мар 2012, 15:07

Хайде сега споделете и вашите трикове за обем на косата :) Нека си помогнем взаимно. Пишете каква козметика използвате, прибягвате ли до хитринки и до какви, и всякакви от сорта ;) Как постигате така желания обем на косата? Аз все не успявам и явно не правя нещо както трябва :? Омръзна ми да ходя с една и съща прическа и косата ми да изглежда сплескана...
yoanna

Re: Как да постигнем така желания обем на косата

Мнениеот aninka » 27 Мар 2012, 16:04

Като за начало трябва да си подбереш козметични продукти за обем, които най-добре действат на косата ти - шампоан, балсам, спрей и т.н. Вариант за по-голям обем на косата е да се подстриже на пластове, като горния е най-къс. Също така моята я суша с дифузер, с главата надолу и после пръскам лак за коса, но само в основата. При мен поне действа, но зависи и от косата.
aninka

Мнениеот ivka-86 » 27 Мар 2012, 16:25

А някой използвал ли е пудрата за обем на Тафт? Много ми е интересно на какъв принцип действа и дали остават някакви следи, след "поръсването с нея".
Аз си вдигам косата докато е влажна и я оставям така да изсъхне. Моята по принцип е доста е тъничка и мека. Понякога слагам ролки или топирам в корените, но не прекалено. Много ми е смешно като видя момичета с толкова бухнали прически, че чак не виждаш къде е лицето им :)
ivka-86

Мнениеот monito » 28 Мар 2012, 09:58

ivka-86 написа:А някой използвал ли е пудрата за обем на Тафт? Много ми е интересно на какъв принцип действа и дали остават някакви следи, след "поръсването с нея".
Аз си вдигам косата докато е влажна и я оставям така да изсъхне. Моята по принцип е доста е тъничка и мека. Понякога слагам ролки или топирам в корените, но не прекалено. Много ми е смешно като видя момичета с толкова бухнали прически, че чак не виждаш къде е лицето им :)

Използвам я отскоро и има ефект, поне на моята коса. Слагам единствено в корените на чиста и подсушена коса, но не "поръсвам", за да не стои като брашно. Слагам малко количество на пръстите си и втривам в корените. Моята фризьорка също има такава пудра, но е професионална. Няколко пъти ми сложи от нея и ми хареса, затова реших да си купя и сама да се правя вкъщи. На следващия ден само разтривам скалпа и съм готова :)
monito

Мнениеот shushito » 28 Мар 2012, 16:22

Мони, много ми е интересно като я сложиш тази пудра за обем, не си ли личи? И аз съм я виждала по магазините, но се опасявам, че ще се вижда и това ме спира...
Използвам продукти за обем на косата и по-специално спрей за обем на Профешънъл Кеър. Докато косата ми е влажна, нанасям в корените и масажирам.
shushito

Мнениеот miki » 30 Мар 2012, 12:53

Имам преса и ако искам повече обем си правя "вафли" в корените на косата, а с другата приставка изправям върховете. Не слагам пяна за коса, защото е на водна основа и много бързо се губи ефекта. Използвам крем спрея за обем на Нивеа - фиксира много добре и не слепва косата. Нанасям го в корените, докато е леко влажна и първо издухвам със сешоар, а след това започва да играе пресата :) Сутринта само пооформям набързо прическата и така до следващото миене на косата ;)
miki

Мнениеот shushito » 17 Апр 2012, 13:18

Такааа, отидох на фризьор и ме подстригаха на пластове - отгоре по-късичко, а надолу косата ми остана по-дълга. Направиха ме с пудрата за обем. Косата ми стана разкошна и много се харесах с новата прическа :) Тяхната беше някаква професионална и не й запомних името, но започвам да търся подобна. Ако някой може да ме насочи, ще съм му много благодарна :)
shushito

Мнениеот bobito » 19 Апр 2012, 09:17

Като бях малка беше модерно да си навиваш косата на хартийки :mrgreen: Сега имам едни ролки за коса, които се огъват и ги използвам след като се изкъпя и леко поизсуша косата. По дължината й нанасям от пяната за обем на Тафт - зелената, за суха коса и навивам кичур по кичур на ролките. Нахлузвам си една шапка за баня и лягам така да спя :lol: В началото ми беше малко терсене докато свикна, но ролките са мекички и не убиват. На сутринта ги махам, пооформям косата и съм готова :) И така до следващата баня...
bobito

Мнениеот nadya » 24 Апр 2012, 11:52

Имам едно спрейче на Елсев за обем с колаген - пръскам в корените и по дължината на косата, разресвам и издухвам косата си със сешоара. За по-голям ефект може да си изсушите косата с главата надолу, но само ако косата позволява, защото при мен нещо не се получава и ефекта е по-скоро рошава коса, а не коса с обем :lol:
nadya

Мнениеот miki » 25 Апр 2012, 15:21

Момичета, не мога да не споделя - купих си розовата пяна на Лореал, която се използва преди издухването на косата със сешоар. Нанася се на мокра коса, като първо я предпазва от горещия въздух и второ увеличава обема. Ще я пробвам и пак ще пиша :)
miki

Следваща

Назад към Козметика и грим