Pipilota написа:Аз съм много против да се ражда секцио, защото ако беше по-добрия варинат, то щеше да се нарича естествено раждане. Когато има медицински показатели и всичко останало - това е друг въпрос, говоря ви от любов към вагината.![]()
И моя приятелка роди секцио, за да не я боли, вече 2 години я боли мястото на операцията, не можеше да стане и да си гледа детето толкова дълго време ѝ беше трудно и не бе подвижна.
Аз родих нормално, можех да вървя веднага, нищо не ме болеше, нищо ми нямаше, бях си същата, само с празен и увиснал корем.
Rali_hr написа:Започвам да си мисля, че е така, напоследък когато чуят, раждах нормално се казва "браво, наистина ли" и какво ли още не. Но все още секциото тежи на гузната съвест сякаш, защото всички се оправдавах - родих секцио, защото...![]()
Според мен самата дума раждане и секцио нямат нищо общо, но да не прекалявам.
Все пак наистина е важен резултата - да имаме здрави деца, за които да се грижим добре.
Tinki написа:Rali_hr написа:Започвам да си мисля, че е така, напоследък когато чуят, раждах нормално се казва "браво, наистина ли" и какво ли още не. Но все още секциото тежи на гузната съвест сякаш, защото всички се оправдавах - родих секцио, защото...![]()
Според мен самата дума раждане и секцио нямат нищо общо, но да не прекалявам.
Все пак наистина е важен резултата - да имаме здрави деца, за които да се грижим добре.
Напълно съгласна съм. раждането си раждане в една разновидност от както съществуваме. Не знам защо жените се страхуват да раждат естествено, като тялото ни е пригодено и подготвено точно за това. Ако има медицинска причина за секцио разбирам, но от чист каприз да не те боли и тн да се подложиш на секцио ми е малко странно
Назад към Бременност, раждане и майчинство
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта