Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

Мнениеот lini_leni » 13 Фев 2015, 17:40

Вече няколко пъти щом сготвя месо след като седнем да хапваме, когато го разрежа ми се струва, че има съсирена кръв във него, някак има по-тежък дъх и колкото и добре да съм го пекла изглежда горе-долу така,
meat.jpg
meat.jpg (50.06 KiB) Прегледано 4741 пъти
като разбира се ги вадя от фурната преди да са станали на треска пържолките :idea:

Възможно ли е според вас това да е задържана кръв в месото, която да придава този дъх и да прави месото да изглежда така? :roll:

Когато купувам нямам идея как трябва да изглежда месо, в което няма задържана кръв или да е такова, което няма да има онзи неприятен дъх, за който говорих :idea:
А ако е невъзможно да купя месо, което без задържана кръв, то има ли начин да я извлека от него :?:

Другото, за което се сетих, когато варя супа, например, забелязвам как се отделя пяна, която махам, но при печенето няма как да я махна, вие какво правите в такива случаи? :roll:
lini_leni
 
Мнения: 447
Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:03

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

Мнениеот MerryPop » 13 Фев 2015, 17:44

Вкъщи най-често мариноваме месото, така че не остава този дъх, за който говориш или поне ние не го усещаме, опитай да смениш магазина или фирмата, на която купуваш меса, иначе за пяната, която спомена в супата е неизбежно при печене, няма как да я отделиш :idea:
MerryPop
 
Мнения: 252
Регистриран на: 04 Юни 2014, 12:20

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

Мнениеот mix_twix » 13 Фев 2015, 17:59

Блаххх, аз месото го изкисвам предварително във вода и оцет ;)
Аватар
mix_twix
 
Мнения: 1095
Регистриран на: 18 Дек 2014, 10:56

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

Мнениеот Pipilota » 14 Фев 2015, 10:39

Аз също го накисвам предварително, а когато готвя пяната я нямах, няма никаква хранителна стойност в нея пък и няма вид :)))
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 3904
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

Мнениеот Snejna » 15 Фев 2015, 08:47

Не съм усещала, може би защото използвам повече подправки, но аз винаги го мия и мариновам, не съм го киснела. Но днес ако готвя нещо с месо ще пробвам да го изкисна предварително. :)
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2362
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

Мнениеот Rali_hr » 15 Фев 2015, 10:44

Аз винаги накисвам месото, а след това, независимо как ще го правя, го сварявам за няколко минути - само колкото да го отпеня, ако има нужда. После го подсушавам и го готвя както намеря за добре. :mrgreen:
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3053
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

Мнениеот rabotnata pchela » 19 Фев 2015, 18:55

Спрях да хапвам месо и съм много добре, сега хич не се чудя за кръвта по месото, у нас такова не влиза! :Р
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4375
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

Мнениеот Mon_ton » 19 Фев 2015, 19:01

rabotnata pchela написа:Спрях да хапвам месо и съм много добре, сега хич не се чудя за кръвта по месото, у нас такова не влиза! :Р

Е, това вече е радикално решение на проблема, няма какво да му се мисли, само че има много месоядни, дето май трябва да се примирят с кръвта в месото, а някои дори май я предпочитат в ястията! :o
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2549
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

Мнениеот Elica » 19 Фев 2015, 19:39

Вианги го изкисвам във вода с оцет и след това го готвя, така правя дори и с пилешкото въпреки че в него май няма много кръв.
Аватар
Elica
 
Мнения: 1576
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

Мнениеот Локумът » 20 Фев 2015, 12:04

Друга идея е да го сварите за 15-тина минути, докато се разпени, изчиствате пяната, сменяте водата и после варите или готвите както прецените до готовност :)))
Аватар
Локумът
 
Мнения: 1971
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта