Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
25 Мар 2015, 10:38
Много често се среща депресията при тийновете за съжаление и най-лошото е, че много често попадат в нея до такава степен, че могат да си посегнат на живота. Не знам какво толкова им е трудното и тежкото на тийновете в наши дни..
30 Мар 2015, 00:05
Това е наистина интересна тема,но моята гледна точка е от страна на самоубийците.Те просто са измъчени хора,които не намират решение на проблемите си и трябва да бъдат подкрепяни.Аз няколко пъти съм се пробвала да се самоубия.(с хапчета,рязане на вените и одавяне)Имах много добри приятели,които ме спряха,но все още понякога си мисля,че са направили грешка щом са ме спряли.Родителите ми щом разбраха,изпаднаха в депресия,но аз се затворих в себе си и почти и дума не обелвах покрай тях.Някои родители са прекалено жестоки и не разбират положението на децата си.Аз мисля,поне от моя перспектива,че е по-добре родителите да оставят тинейджърите си малко на спокойствие,да не ги пришпорват и да ги оставят сами да споделят това,което искат да споделят.Внимавайте какво казвате и как разбирате житейското им положение.Приятен ден и не им напомняйте какво имат и какво нямат.Точно от това се опитват да се измъкнат,а вие им го поднасяте на тепсия...
30 Мар 2015, 06:57
Далеч съм още от гледането на тийнейджър и да си призная много се страхувам от това положение. Опитвам се от сега да съм приятел с детето, говоря му нормално, смеем се заедно, не съм особено строга, а го играя "по-голямата сестра"

Надявам се, когато порасне да се разбираме, за да може да споделя проблемите си. Старая се да се занимава със спорт, който да го отличава и да го кара да се чувства добре. Дано се получи.
30 Мар 2015, 11:13
Много неприятно да си посегнеш към живота, честно да си призная, за мен е много страшно, не знам какво би ви накарало да го направите...

Но разбира се в младежките години всеки е готов да направи някоя глупост и си мислим, че защото гаджето не ни харесва то светът е свършил. Но идея си нямате колко е по-трудно е по-нататък...
30 Мар 2015, 12:52
Надявам се, че все по-малко деца имат тази нужда и желание да сложат край на живота си, но май не е така. Не разбирам наистина кое е това, което ви тежи, fechthenat какво теб те е накарало да пожелаеш да сложиш край на живота си? Кажи ни от твоята гледна точка, защото да си призная, аз не разбирам какви проблеми може да има едни тийн?
31 Мар 2015, 14:55
geriva написа:ninars написа: Единствено родителите могат да покажат на децата си, че има и по-приятни места за прекарване на свободното време от моловете и че материалният свят не е основна ценност.Просто трябва да прекарваме повече време с нашите деца!
Много добре казано, но за съжаление не всички родители мислят така.
Децата могат да бъдат особено жестоки един към друг. Често обсипват с подигравки различните от тях: единият имал пъпки, другият голям нос, третият ходел с все едни и същи дрехи, ...поводи се намират много.
Не трябва да се усмихваме с пренебрежение на тийнеджърските проблеми, а да посрещаме сериозно всяко вълнение, дори и да ни се струва необосновано.
Не да им го кажат, а по-скоро да им го покажат. Всичко в живота е пример.
31 Мар 2015, 17:02
Gold написа:geriva написа:ninars написа: Единствено родителите могат да покажат на децата си, че има и по-приятни места за прекарване на свободното време от моловете и че материалният свят не е основна ценност.Просто трябва да прекарваме повече време с нашите деца!
Много добре казано, но за съжаление не всички родители мислят така.
Децата могат да бъдат особено жестоки един към друг. Често обсипват с подигравки различните от тях: единият имал пъпки, другият голям нос, третият ходел с все едни и същи дрехи, ...поводи се намират много.
Не трябва да се усмихваме с пренебрежение на тийнеджърските проблеми, а да посрещаме сериозно всяко вълнение, дори и да ни се струва необосновано.
Не да им го кажат, а по-скоро да им го покажат. Всичко в живота е пример.
Изключително силно подкрепям предните две мнения и ми прави огромно впечатление, че все по-често това се забравя от родителите, тази напомняница, че не може да се подиграваш, понеже все в един момент ти ще бъдеш подигравания!
01 Апр 2015, 10:42
Статистиките ще стават все по-тъжни, ако не се научим да третираме психологическото си здраве като част от ежедневието си, вместо като тема-табу.
01 Апр 2015, 12:09
Младите си мислят, че имат огромни проблеми, то и аз съм част от младите, но на 16г. да си мислиш, че светът е свършил, защото харесваното момче/момиче не ти обръща внимание е просто смешно!
01 Апр 2015, 15:54
Родителите наистина трябва да са приятели на децата, за да нямат проблеми за в бъдеще и да се разбират, да им отразяват проблемите, иначе става трудно и тъжно.