Как ефикасно предпазвате детето си от слънчевите лъчи?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Как ефикасно предпазвате детето си от слънчевите лъчи?

Мнениеот moni.sparrow » 31 Юли 2014, 14:40

Предстои ни първото море с децата и всички много се вълнуваме, купили сме си вече детски слънцезащитни масла и само чакаме момента, в който ще отлетим към плажа!

Опасявам се обаче, че въпреки защитата 50+ фактор, шапките и сянката под чадъра, кожата им е наистина нежна, а слънчевите лъчи стават все по-опасни, страх ме е дали ще мога да ги предпазя ефикасно :roll:

Аз имам алергия от слънчевите лъчи и зная колко е гадно, като следващия ден не можеш да отидеш на плаж, не искам и при тях да става така. Надявах се да ми кажете някои други начини, които да ме подсигурят, че децата ще са ефикасно предпазени от слънчевите лъчи, затова се интересувам и как го правите вие! :?
moni.sparrow

Re: Как ефикасно предпазвате детето си от слънчевите лъчи?

Мнениеот LaCoquine » 31 Юли 2014, 14:52

Не трябва да забравяш, че е задължително да ги мажеш след като излезете от водата и ние си правим плажчета до около 11:30часа, зависи пак и от слънцето, а след това отново към 3:30 или когато се наспи :P а това зависи колко бързо заспива :)
LaCoquine

Мнениеот Kaya » 27 Ное 2014, 11:18

Мазането е много, много важно и то с проверен крем! Аз също се мазах с 50 фактор на морето миналата година и зверски изгорях, за щастие детето мазах с друг крем и нямаше никакви проблеми и заформи добър тен, дори беше през повечето време във водата, не сме се прибирали на обяд. Но друго важно е от по-рано на пролет да си правите кратки слънчеви бани, за да се подготви кожата и да няма сериозно изгаряне. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Lollipop » 03 Дек 2014, 10:38

Цялото семейство се мажем с 50 фактор, учудвам се на хора, които се мажат с плажно олио, но това е друга тема. Детето задължително намазано обилно с крем и шапка с широка периферия!
Аватар
Lollipop

Мнениеот Локумът » 30 Мар 2015, 15:50

Моите като бяха малки много ги пазихме, все с тениски бяха, че да не ги види слънцето. Жена ми беше много изплашена от това слънце.
Аватар
Локумът

Мнениеот miron » 30 Мар 2015, 16:55

Мазане на често, шапка, по възможност с тениски т.н. Но най-важното според мен е, от рано през пролетта да оставяте детето да се напича по малко, за да може да има тен от рано и да не изгаря толкова лесно през лятото :)
miron

Мнениеот Lisica » 30 Мар 2015, 17:19

Като бях малка и майка ми все държеше да съм под шапка, под чадър, мажеше ме но пак изгарях.. :cry:
Аватар
Lisica

Мнениеот rabotnata pchela » 31 Мар 2015, 16:07

Lisica написа:Като бях малка и майка ми все държеше да съм под шапка, под чадър, мажеше ме но пак изгарях.. :cry:

Няма как, трябва да ви пазим! Аз винаги мажа детето с крем на всяко излизане, слагам му и пудра като се поти ;)))
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Kaya » 03 Апр 2015, 10:26

Lollipop написа:Цялото семейство се мажем с 50 фактор, учудвам се на хора, които се мажат с плажно олио, но това е друга тема. Детето задължително намазано обилно с крем и шапка с широка периферия!

И аз не мога да се намажа с олио! Кожата ми ми е много ценна, за да рискувам с нея. :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот miron » 20 Май 2015, 15:12

Lisica написа:Като бях малка и майка ми все държеше да съм под шапка, под чадър, мажеше ме но пак изгарях.. :cry:

Ако си се пазила от рано, трябва по малко да се препичаш.
miron

Следваща

Назад към Здравето на децата