Самоубийствата в тинейджърска възраст - кой къде сгреши?!

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Депресията при тийнейджърите

Мнениеот Lisica » 25 Мар 2015, 10:38

Много често се среща депресията при тийновете за съжаление и най-лошото е, че много често попадат в нея до такава степен, че могат да си посегнат на живота. Не знам какво толкова им е трудното и тежкото на тийновете в наши дни.. :roll:
Аватар
Lisica

Re: Самоубийствата в тинейджърска възраст - кой къде сгреши?!

Мнениеот fechthenat » 30 Мар 2015, 00:05

Това е наистина интересна тема,но моята гледна точка е от страна на самоубийците.Те просто са измъчени хора,които не намират решение на проблемите си и трябва да бъдат подкрепяни.Аз няколко пъти съм се пробвала да се самоубия.(с хапчета,рязане на вените и одавяне)Имах много добри приятели,които ме спряха,но все още понякога си мисля,че са направили грешка щом са ме спряли.Родителите ми щом разбраха,изпаднаха в депресия,но аз се затворих в себе си и почти и дума не обелвах покрай тях.Някои родители са прекалено жестоки и не разбират положението на децата си.Аз мисля,поне от моя перспектива,че е по-добре родителите да оставят тинейджърите си малко на спокойствие,да не ги пришпорват и да ги оставят сами да споделят това,което искат да споделят.Внимавайте какво казвате и как разбирате житейското им положение.Приятен ден и не им напомняйте какво имат и какво нямат.Точно от това се опитват да се измъкнат,а вие им го поднасяте на тепсия...
fechthenat

Мнениеот rabotnata pchela » 30 Мар 2015, 06:57

Далеч съм още от гледането на тийнейджър и да си призная много се страхувам от това положение. Опитвам се от сега да съм приятел с детето, говоря му нормално, смеем се заедно, не съм особено строга, а го играя "по-голямата сестра" :mrgreen: Надявам се, когато порасне да се разбираме, за да може да споделя проблемите си. Старая се да се занимава със спорт, който да го отличава и да го кара да се чувства добре. Дано се получи. :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Lollipop » 30 Мар 2015, 11:13

Много неприятно да си посегнеш към живота, честно да си призная, за мен е много страшно, не знам какво би ви накарало да го направите... :roll: Но разбира се в младежките години всеки е готов да направи някоя глупост и си мислим, че защото гаджето не ни харесва то светът е свършил. Но идея си нямате колко е по-трудно е по-нататък... :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот S_Milenska » 30 Мар 2015, 12:52

Надявам се, че все по-малко деца имат тази нужда и желание да сложат край на живота си, но май не е така. Не разбирам наистина кое е това, което ви тежи, fechthenat какво теб те е накарало да пожелаеш да сложиш край на живота си? Кажи ни от твоята гледна точка, защото да си призная, аз не разбирам какви проблеми може да има едни тийн? :?:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Gold » 31 Мар 2015, 14:55

geriva написа:
ninars написа: Единствено родителите могат да покажат на децата си, че има и по-приятни места за прекарване на свободното време от моловете и че материалният свят не е основна ценност.Просто трябва да прекарваме повече време с нашите деца!

Много добре казано, но за съжаление не всички родители мислят така.
Децата могат да бъдат особено жестоки един към друг. Често обсипват с подигравки различните от тях: единият имал пъпки, другият голям нос, третият ходел с все едни и същи дрехи, ...поводи се намират много.
Не трябва да се усмихваме с пренебрежение на тийнеджърските проблеми, а да посрещаме сериозно всяко вълнение, дори и да ни се струва необосновано.

Не да им го кажат, а по-скоро да им го покажат. Всичко в живота е пример.
Gold

Мнениеот MGB » 31 Мар 2015, 17:02

Gold написа:
geriva написа:
ninars написа: Единствено родителите могат да покажат на децата си, че има и по-приятни места за прекарване на свободното време от моловете и че материалният свят не е основна ценност.Просто трябва да прекарваме повече време с нашите деца!

Много добре казано, но за съжаление не всички родители мислят така.
Децата могат да бъдат особено жестоки един към друг. Често обсипват с подигравки различните от тях: единият имал пъпки, другият голям нос, третият ходел с все едни и същи дрехи, ...поводи се намират много.
Не трябва да се усмихваме с пренебрежение на тийнеджърските проблеми, а да посрещаме сериозно всяко вълнение, дори и да ни се струва необосновано.

Не да им го кажат, а по-скоро да им го покажат. Всичко в живота е пример.

Изключително силно подкрепям предните две мнения и ми прави огромно впечатление, че все по-често това се забравя от родителите, тази напомняница, че не може да се подиграваш, понеже все в един момент ти ще бъдеш подигравания!
MGB

Мнениеот Neven498 » 01 Апр 2015, 10:42

Статистиките ще стават все по-тъжни, ако не се научим да третираме психологическото си здраве като част от ежедневието си, вместо като тема-табу.
Аватар
Neven498

Мнениеот qwerryyy » 01 Апр 2015, 12:09

Младите си мислят, че имат огромни проблеми, то и аз съм част от младите, но на 16г. да си мислиш, че светът е свършил, защото харесваното момче/момиче не ти обръща внимание е просто смешно!
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Lili_pili » 01 Апр 2015, 15:54

Родителите наистина трябва да са приятели на децата, за да нямат проблеми за в бъдеще и да се разбират, да им отразяват проблемите, иначе става трудно и тъжно.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети