Как да разбера дали приятелят ми е комарджия или се забавлява?

Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.

Как да разбера дали приятелят ми е комарджия или се забавлява?

Мнениеот ramimni » 02 Юли 2014, 13:06

С приятеля ми сме от три години заедно, смея да кажа, че се познаваме добре, въпреки че наистина не мога да разбера новото му забавление.

От както е започнало Световното, той непрекъснато залага на мачове и казва, че просто разпуска, като си вдига адреналина със залагания дори и с малко на различни мачове, но някак не му вярвам.
Вчера видях нещо като касова бележка на стойност 50 лева :shock: :shock: при положение, че в момента спестяваме, за да прекараме безгрижно отпуските си, той залага 50 лева, за нас това не е малка сума, предвид обстоятелствата, така че съм не само възмутена, но и притеснена :oops:

Мисля, че зависимостта може да бъде избегната, но не зная дали всичко ще приключи със Световното или ще си остане комарджия. Как мога да разбера дали наистина се забавлява с това или е започнало да се превръща в зависимост?

Не искам излишно да му дудна на главата, понеже това може да го настрои срещу мен и напук да се превърне в комарджия, като съвсем забрави, че се забавлява с това :( много ме е страх за него, затова и търся вашите съвети и помощ
ramimni

Re: Как да разбера дали приятелят ми е комарджия или се забавлява?

Мнениеот dDedov » 02 Юли 2014, 13:11

Добре е, че забелязваш някакви първи симптоми, това нещо е адски опасно, мои приятели се погубват с това и до момента, а аз нищо не мога да направя и съм страшно гузен. Хубаво е ако живеете заедно, ще можеш да му повлияеш добре с правилен подход, за целта се свържи с психолог, според мен това е най-доброто, което можеш да направиш, от там нататък психолога ще може да ти дава най-ясни и точни напътствия преди да се е стигнало до сериозната игра, от която няма измъкване :|
dDedov

Мнениеот Nana08 » 02 Юли 2014, 13:35

Здравей, ramimni,
проблемът наистина е много сериозен и напълно подкрепям съвета на dDedov да се консултираш с психолог.
При тези хора положението е особено деликатно. Възможно е наистина напук на теб и опитите ти да го вразумиш да се тласне още повече към зависимост. Хазартът си е чист наркотик и ето защо трябва да се подходи като вслучаите с наркозависимите ми. В никакъв случай не искам да те стресирам, но е необхдимо наистина да се вземат мерки навреме. Факт е, че има и много мъже, които залагат по такива поводи като световното по-големи суми, иначе се ограничават до десетина лева. И те си остават напълно независими. Границата обаче е изключително тънка...
И ако ти звучи крайно, нека се обоснова: мой близък беше в същата ситуация. "Благодарение" на Еврофутбол проигра няколко стотин хиляди лева, къща и всичко останало, което имаше, задлъжня на знайни и незнайни лихвари, мисля, че не е необходимо да да допълвам, че си съсипа семейството.
Всякакви опити за вразумяване и т.н., с какви ли не тактики и техники се оказаха безнадеждни. Това си е наркомания. Консултирала съм се и с една дама, психолог от центъра по наркомании. Там имат доста такива случаи.

Дано при вас се окаже просто временно и безобидно!
Съветвам те обаче: консултирай се с психолог, преди да предприемеш каквото и да било :)
Nana08

Мнениеот silver933 » 04 Дек 2014, 18:10

Малко е сложно да се консултирате с психолог, това ще е някаква тайна история :lol: Сигурно човекът иска просто да се пробва, не вярвам да е нещо крайно.
Аватар
silver933

Мнениеот Грохот » 27 Апр 2015, 16:03

silver933 написа:Малко е сложно да се консултирате с психолог, това ще е някаква тайна история :lol: Сигурно човекът иска просто да се пробва, не вярвам да е нещо крайно.

Лошото е, че от проба на проба се стига до едно състояние, в което е необходимо лечение, за съжаление казината са пълни с млади хора, които губят време и усилия в някаква безнадеждна история :|
Грохот

Мнениеот silver933 » 28 Апр 2015, 09:23

Е чак пък толкова, ако проиграе семейното жилище, тогава може и да кажеш че е комарджия, или ако със заплатата си първо залага :) Просто човекът е решил да си изпробва късмета, а ти от единия път реши, че е някакъв пристрастен ужас! :shock: Жените умеете да преувеличавате. :)
Аватар
silver933

Мнениеот Bass » 04 Май 2015, 14:41

Комарджия в къщата си е жив дявол. Ако престане със залаганията, имай си едно наум. Ако не - да бягаш далече, че ще затънеш много дълбоко.
Аватар
Bass

Мнениеот rabotnata pchela » 04 Май 2015, 15:00

Е чак пък да се филмираш в ту мъч ! :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Bass » 04 Май 2015, 15:30

rabotnata pchela написа:Е чак пък да се филмираш в ту мъч ! :)

Пчеличке, ако знаеш какви истории има, филмите са най-малкото, дето се случва. То си става риъл лайф експириънс. ;)
Аватар
Bass

Мнениеот rabotnata pchela » 04 Май 2015, 15:36

Bass написа:
rabotnata pchela написа:Е чак пък да се филмираш в ту мъч ! :)

Пчеличке, ако знаеш какви истории има, филмите са най-малкото, дето се случва. То си става риъл лайф експириънс. ;)

Е така е, ама щото си е пуснал човека еврофутбол е супер ненормално! :shock:
Аватар
rabotnata pchela

Следваща

Назад към Хоби и развлечения