Цветовете в интериора - VIII част - СИВОТО

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Цветовете в интериора - VIII част - СИВОТО

Мнениеот Siss » 11 Апр 2013, 11:10

Ред е да разгледаме цветът, които създава лукс и плътност – СИВОТО.
modern interior.jpg
modern interior.jpg (21.41 KiB) Прегледано 1776 пъти
Сивото е неутрален и изискан цвят. Той не натрапва и се използва, за да внесе плътност и спокойствие в цветната палитра на всяко помещение. Сивото се смята за изискан цвят в цялото си разнообразие от светли тонове през графитено до стомана. С него обаче не бива да се прекалява! Ако искате да избегнете безличност, използвайте цвета умерено като допълнение към останалата палитра в помещенията. Сивото внася простота в интериора, а според съвременния дизайн тенденциите залагат на точно на изчистени линии, неутрални цветове и геометрични форми. Максимално опростеният стил обаче категорично не е равносилен на „скука” и „еднообразие”. Цветът умело може да подчертае красотата на избраната от вас цветова схема, като придаде на интериора и елегантен привкус. Ако напластите няколко различни оттенъка на сиво един върху друг, може да създадете усещане за уют и топлина. При подходящото съчетаване на пространството, цветовете, мебелите и аксесоарите и малка доза въображение със сигурност ще постигнете един модерен и уютен дом. Сивият цвят се съчетава хармонично с розово. Мебелите в деликатни сиво - розови нюанси си пасват добре, придават на интериора уникален облик и създават усещане за жизненост и топлина. Сивото се включва и в ефектни цветови комбинации с виолетово, червено, лилаво, черно и бяло.
grey and white.jpg
grey and white.jpg (21.93 KiB) Прегледано 1776 пъти
Симбиозата между сиво, черно и жълто работи чудесно и предоставя безброй възможности за пресъздаване на различни стилове. Това става с помощта на силният контраст, който се получава при противопоставяне на ярки и светли цветови акценти – жълто с тъмносиви и черни тонове. Ето защо доста хора го включват в интериора. А вие бихте ли? Харесвате ли сивите нюанси в интериора?
Siss
 
Мнения: 279
Регистриран на: 11 Дек 2012, 13:11

Re: Цветовете в интериора - VIII част - СИВОТО

Мнениеот spring » 11 Апр 2013, 11:51

Идеята за сив интериор без сиво настроение ми допада, но се изисква добро въображение :P
spring
 
Мнения: 120
Регистриран на: 10 Апр 2013, 11:13

Re: Цветовете в интериора - VIII част - СИВОТО

Мнениеот rossitta » 11 Апр 2013, 16:26

Сивото ми харесва. Не случайно е ужасно актуален цвят...Не вярвам да излезе от мода.
rossitta
 
Мнения: 190
Регистриран на: 06 Дек 2012, 14:00

Re: Цветовете в интериора - VIII част - СИВОТО

Мнениеот ninars » 18 Апр 2013, 11:42

Всички помещения могат да бъдат стилни, ако включим сиво и бяло . Двата цвята и обзавеждането са приятели! Аз лично предпочитам преобладаване на бялото :P
ninars
 
Мнения: 345
Регистриран на: 10 Дек 2012, 19:51


Назад към За дома – съвети и идеи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта