Високо кръвно налягане - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани със сърдечни заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси за лечение на проблеми с високо или ниско кръвно налягане, аритмии, инфаркт и други.

Високо кръвно налягане - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 14 Яну 2019, 19:58

В тема “Високо кръвно налягане” на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с това хронично заболяване. Тук може да получите консултация, съвет и информация относно причините за появата му, характерните симптоми, поставянето на диагноза и възможностите за лечение. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".
Високо кръвно налягане (хипертония) представлява трайно болестно повишение на артериалното кръвно налягане над 140 mmHg за систолната и над 90 mmHg за диастолната стойност. При част от болните симптомите са леки и заболяването се открива при преглед, а други се оплакват от главоболие, световъртеж, шум в ушите, зрителни смущения, кратковременна загуба на съзнание и др. Хипертонията е основен рисков фактор за настъпване на сърдечно-съдови инциденти (инфаркт, инсулт), сърдечна недостатъчност, аневризма на аортата, увреждане на периферни артериални съдове и др.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1592
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Назад към Сърдечни заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта