Витилиго, петна по кожата онлайн въпроси, отговори, лечение, диета, козметика

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Витилиго - безобидно заболяване ли е?

Мнениеот Rali_hr » 05 Юли 2016, 15:04

niya_mazova написа:
Rali_hr написа:
niya_mazova написа:Моят син имаше такива петънца. Дерматоложката ми каза, че не се знае от какво точно се получава витилигото. Най-често страдат хора, които го отключват след стрес и такива, които имат автоимунно заболяване, както е в нашия случай. Изписа ни два вида кремчета, като трябваше да се мажем дълъг период, може би шест месеца, и имаше ефект.

Колко големи бяха петънцата? Синът ми има съвсем по-леко оцветен участък на бузата, който почти не се вижда, според педиатъра няма какво да се направи. Дали е витилиго?

Бяха 1-1,5 см в диаметър и стояха една идея по-светъл тон от кожата му. Когато отидохме при дерматоложката, тя го вкара в тъмна стая и със специална лампа прегледа кожата му. Тогава изпъкнаха и други малки петънца, които не бях забелязала отзад на краката.

И сега като отиде на "специалната лампа" няма ли ги вече петната?
Аватар
Rali_hr

Re: Витилиго, петна по кожата онлайн консултация с кожен лекар

Мнениеот petq_mivanova » 06 Юли 2016, 14:10

Здравейте, д-р Тодева, скоро бях на преглед при дерматолог по повод витилиго. Предписа ми Елидел крем, Протопик маз 0,1% и прием на Гинко Билоба. Препоръча мазилата да се ползват през есенно-зимния период, поради нуждата от стриктен контрол върху слънчевото облъчване.

След това прочетох по-подробно за тези мазила и се оказа, че са предназначени за лечение на атопичен дерматит, а в страничните ефекти на Протопик е посочено дори, че има съобщения за поява на кожен рак, появил се при хора, ползващи продукта. Не е потвърдено, но и не е отхвърлено, че се дължи на употребата му.

Какво е Вашето мнение за прилагане на двата продукта при витилиго?

Благодаря!
petq_mivanova

Мнениеот velislava94 » 14 Юли 2016, 12:00

Здравейте! Имам проблем с лицето, излизат ми пъпки и след това остават червени-кафеникави петна. Можете ли да ми препоръчате някакво кремче, за да се махнат.Благодаря предварително!
velislava94

Мнениеот manoel.mihailov » 14 Юли 2016, 13:24

13689344_1476488299034852_326868203_n.jpg
13689344_1476488299034852_326868203_n.jpg (24.64 KiB) Прегледано 744 пъти

Здравейте,
моля за помощ имам нещо подобно на пъпка или ухапване не знам точно какво е затова търся съдействие.
Видях я преди 2 дни малка издутина острани червено,сега е по издуто и по червено.
Ходих на лекар,който обаче ми каза,че не е нищо но на мен не ми изглежда така.( Живея в Лондон и там ходих на преглед)
Прилича на цирей ама не ме боли , не ме сърби издуто е по средата, няма връх червеното е като кръг.
Пращам снимки!! Втриса ме малко и вечер се потя.
Моля за мнение... Благодаря предварително!
13706234_1476488392368176_937225059_n.jpg
13706234_1476488392368176_937225059_n.jpg (53.42 KiB) Прегледано 744 пъти
manoel.mihailov

Мнениеот Dr Violina Todeva » 18 Юли 2016, 09:08

petq_mivanova написа:Здравейте, д-р Тодева, скоро бях на преглед при дерматолог по повод витилиго. Предписа ми Елидел крем, Протопик маз 0,1% и прием на Гинко Билоба. Препоръча мазилата да се ползват през есенно-зимния период, поради нуждата от стриктен контрол върху слънчевото облъчване.

След това прочетох по-подробно за тези мазила и се оказа, че са предназначени за лечение на атопичен дерматит, а в страничните ефекти на Протопик е посочено дори, че има съобщения за поява на кожен рак, появил се при хора, ползващи продукта. Не е потвърдено, но и не е отхвърлено, че се дължи на употребата му.

Какво е Вашето мнение за прилагане на двата продукта при витилиго?

Благодаря!

Здравейте!

Това, което е предписал Вашия лекар може да се използва и при витилиго!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 18 Юли 2016, 09:09

velislava94 написа:Здравейте! Имам проблем с лицето, излизат ми пъпки и след това остават червени-кафеникави петна. Можете ли да ми препоръчате някакво кремче, за да се махнат.Благодаря предварително!

Здравейте!

Можете ли да приложите снимки, за да се ориентирам какъв е проблема и дали акнето все още е активно?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 18 Юли 2016, 09:21

manoel.mihailov написа:
13689344_1476488299034852_326868203_n.jpg

Здравейте,
моля за помощ имам нещо подобно на пъпка или ухапване не знам точно какво е затова търся съдействие.
Видях я преди 2 дни малка издутина острани червено,сега е по издуто и по червено.
Ходих на лекар,който обаче ми каза,че не е нищо но на мен не ми изглежда така.( Живея в Лондон и там ходих на преглед)
Прилича на цирей ама не ме боли , не ме сърби издуто е по средата, няма връх червеното е като кръг.
Пращам снимки!! Втриса ме малко и вечер се потя.
Моля за мнение... Благодаря предварително!
13706234_1476488392368176_937225059_n.jpg

Здравейте!

След като вдигате температура и ви втриса трябва отново да посетите лекар! Надявам се все пак, че към момента проблема е решен!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот desi_kk » 30 Юли 2016, 20:19

Здравейте д-р Тодева,
проблема ми в следния: с витилиго съм от няколко години по лицето, ръцете и интимните части. Създава ми голям дискомфорт в интимната област, бръсненето сякаш още повече допринася за това. Въпроса ми е мога ли да си направя кола маска ? Отидох на козметик, но тях се притесни и помоли да се консултирам с лекар.
Благодаря предварително за вашия отговор
Поздрави,
Деси
desi_kk

Мнениеот Dr Violina Todeva » 03 Авг 2016, 10:00

desi_kk написа:Здравейте д-р Тодева,
проблема ми в следния: с витилиго съм от няколко години по лицето, ръцете и интимните части. Създава ми голям дискомфорт в интимната област, бръсненето сякаш още повече допринася за това. Въпроса ми е мога ли да си направя кола маска ? Отидох на козметик, но тях се притесни и помоли да се консултирам с лекар.
Благодаря предварително за вашия отговор
Поздрави,
Деси

Здравейте!

Ако витилигото е с активност и Ви се появяват лезии след одраскване или убождане има риск при коло маска да се засили проблема!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот соня.маркова » 20 Авг 2016, 15:10

Здравейте!

Моля за помощ относно притеснителни за мен петна по кожата на приятеля ми. Откакто сме заедно(около две години), наблюденията ми са, че са се увеличили почти двойно,което най - много ме притеснява. Те са бледо кафяви(допреди няколко месеца бяха по-скоро розови, но измениха и цвета си), с неправилни граници и текстура различна от останалата кожа. Има ги само в основата на врата. Той не иска да отиде на лекар, смята че е безобидно, но аз се притеснявам и бих искала да получа компетентно мнение, има ли за какво да се притеснявам? Не мога да прикача снимка тук,тъй като не мога да сваля качеството до нужния размер :(

Благодаря предварително :)
соня.маркова

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести