Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
01 Сеп 2017, 14:22
Здравейте! Бях на почивка в Израел. След къпане в Средиземно море и Мъртво море- кожата по ръцете ми ( надолу от нокътната плоча) започна да губи постепенно пигментация. В началото всички лекари се съмняваха за Витилиго, но когато се прибрах и го видяха казаха, че не е . Петната са светло бели-розови и ако човек не знае, че е избледняло няма да го забележи. При консултация с дерматолог ми изписа крем Елоком да се мажа 20 дни и да отида отново на консултация.
Изпращам снимка, за да видите какво е. Петната не са ярко бели. Само на лявата ръка се появи и на дясната на палеца съвсем малко.
Моля Ви помогнете ми да се излекувам и да се премахне тази депигментация. Четох, че е възможно да е гъбична инфекция или липса на витамини.
На имейл-а Ви съм изпратила снимка. Тук не мога да я прикача.
Благодаря Ви !
04 Сеп 2017, 09:57
rositsa95 написа:Здравейте! Бях на почивка в Израел. След къпане в Средиземно море и Мъртво море- кожата по ръцете ми ( надолу от нокътната плоча) започна да губи постепенно пигментация. В началото всички лекари се съмняваха за Витилиго, но когато се прибрах и го видяха казаха, че не е . Петната са светло бели-розови и ако човек не знае, че е избледняло няма да го забележи. При консултация с дерматолог ми изписа крем Елоком да се мажа 20 дни и да отида отново на консултация.
Изпращам снимка, за да видите какво е. Петната не са ярко бели. Само на лявата ръка се появи и на дясната на палеца съвсем малко.
Моля Ви помогнете ми да се излекувам и да се премахне тази депигментация. Четох, че е възможно да е гъбична инфекция или липса на витамини.
На имейл-а Ви съм изпратила снимка. Тук не мога да я прикача.
Благодаря Ви !
Здравейте!
За съжаление не се вижда проблема на снимката! Моят съвет е да направите и допълнителни изследвания, особено на щитовидната жлеза!
С уважение,
д-р Тодева
27 Окт 2017, 15:17
Здравейте, вчера ми изписаха мехлем с Хидрохинон. Приемам хранителни добавки за стави- Artilane (хиалуронова киселина, колаген,вит с) и Stabiflex (джинджифил, мсм, хондроитин). С дерматолога си ще мога да се чуя едва във вторник, затова се обръщам към Вас. Ще повлияят ли тези добавки отрицателно лечението на хиперпигментация, да ги спра ли докато мажат с крема?
30 Окт 2017, 17:14
Erikastr написа:Здравейте, вчера ми изписаха мехлем с Хидрохинон. Приемам хранителни добавки за стави- Artilane (хиалуронова киселина, колаген,вит с) и Stabiflex (джинджифил, мсм, хондроитин). С дерматолога си ще мога да се чуя едва във вторник, затова се обръщам към Вас. Ще повлияят ли тези добавки отрицателно лечението на хиперпигментация, да ги спра ли докато мажат с крема?
Здравейте!
Може спокойно да приемате добавките, те не са фотосенсибилизиращи!
С уважение,
д-р Тодева
12 Авг 2018, 02:26
Здравейте,
Преди месец ми се появи това петно на няколко сънтиметра под пъпа.
https://my.pcloud.com/publink/show?code ... wjOzuEhMXVhttps://my.pcloud.com/publink/show?code ... tttQQW2xmXНито събри, нито боли но не се и маха, ще мога да отида на дерматолог чак след месец затова реших да пиша първо тук.
Поздрави.
03 Сеп 2018, 12:21
Здравейте!
Не мога да дам препоръки само от снимката!
С уважение,
д-р Тодева
19 Фев 2019, 15:41
От известно време ми се появиха тези петна на снимката от вьтрешната страна на рьцете и на стомаха.От какво може да са?
21 Фев 2019, 12:07
valeriq.todorova написа:От известно време ми се появиха тези петна на снимката от вьтрешната страна на рьцете и на стомаха.От какво може да са?
Здравейте!
Не виждам приложени снимки!
С уважение,
д-р Тодева
20 Мар 2019, 15:46
Здравейте. Имам петна по лицето след бременност. Въпроса ми е може ли да ползвам Ахромин по време на кърмене?
11 Апр 2019, 12:00
zoriiv написа:Здравейте. Имам петна по лицето след бременност. Въпроса ми е може ли да ползвам Ахромин по време на кърмене?
Здравейте!
Бихте могла да използвате ахромин, но е много важно да използвате през деня и слънцезащитен крем с фактор на защита 50
С уважение,
д-р Виолина Тодева