Заболявания на жлъчката и жлъчните пътища - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с болести на храносмилателната система, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси за лечение на проблеми със храносмилането.

Заболявания на жлъчката и жлъчните пътища - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 22 Фев 2019, 11:03

В тема "Заболявания на жлъчката и жлъчните пътища" на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с тези състояния. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение на заболяванията на жлъчката и жлъчните пътища.
На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Заболяванията на жлъчния мехур и жлъчните пътища засягат структурите, участващи в производството и транспортирането на жлъчния сок (жлъчка).

Тези заболявания обхващат разнообразен спектър от състояния, често със сходни клинични признаци и симптоми, включително: камъни в жлъчките, остър холецистит, синдром на Mirizzi, хроничен холецистит, холангит, злокачествени заболявания на жлъчните пътища и други.

Голяма част от заболяванията на жлъчката и жлъчните пътища имат сходни симптоми: пожълтяване на кожата и лигавиците, болка в дясно подребрие, гадене/повръщане, загуба на апетит, умора/изтощение, сърбеж по кожата, потъмняване на урината, светли изпражнения.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1758
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Назад към Болести на храносмилателната система

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта