Заболявания на лимфните съдове - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с болести на кръвоносните съдове, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси за лечение на разширени вени, холестерол, триглицериди, проблеми с оросяването на крайниците.

Заболявания на лимфните съдове - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 22 Фев 2019, 11:00

В тема "Заболявания на лимфните съдове" на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с тези състояния. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение на този вид заболявания на лимфната система.
На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Лимфната система е съставена от лимфни съдове и лимфни възли.
По хода на лимфните съдове има лимфни възли, които произвеждат лимфоцити и така защитават организма от инфекции и други заболявания.

При заболявания на лимфните съдове основната клинична проява е оток на кожата и подкожието (лимфедем) в засегнатата област, който възниква вследствие на възпаление (лимфангит), паразитни инфекции, оперативни интервенции, лъчетерапия или вродени заболявания на лимфните съдове.
Други симптоми, които могат да се наблюдават, включват зачервяване, затопляне или болка в съответната област.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1661
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Заболявания на лимфните съдове - мнения и въпроси

Мнениеот ivan1282ka » 15 Апр 2019, 21:37

Здравейте.
Имаме такъв проблем. След операция на рак на гърдата и отстраняване на много лимфни възли, и след тест за туберкулоза, се получи оток на ръката - застой на лимфна течност. Тогава използвахме едно лекарство което много помогна - беше специализирано точно за такива проблеми - застой на лимфната течност.
Лекарството не беше флебодия и не беше детралекс - защото и те се предписаха но не помогнаха. Лекарството много помогна но сме забравили как се казваше. Само помня че бяха едни големички жълти хапчета.
Може ли някой да помогне да си припомним името на лекарството?
Благодаря.
ivan1282ka
 
Мнения: 2
Регистриран на: 12 Мар 2019, 00:45


Назад към Заболявания на кръвоносните съдове

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта