29 Яну 2015, 14:20
problemna написа:Здравейте,
искам мнение на специалист, дали е правилно назначена схема на прием на медикаменти срещу депресия, тревожност, страх за близките.
анафранил 25 мг : 2 табл. сутрин, 1 табл. обяд, 1 табл. в 16 часа
флуанксол 0.5 мг : 1 табл. сутрин, 1 табл. вечер
ремитра 30 мг : 1/2 ( 1 табл. при нужда) табл. вечер
Тази схема е назначена от специалист и отхвърлена, като много опасна за здравето от друг специалист.
Моля дайте ми съвет, като имате в предвид, че лечението е предназначено за 78 годишна жена.
18 Фев 2015, 03:03
04 Мар 2015, 01:03
04 Мар 2015, 12:42
Tozzi написа:Здравейте,
искам преди да се обърна към вас с въпросите си, да благодаря за това, което правите!
Имам доказана дискова херния на L5S1 стесняваща гръбначния канал. Хернията е причинена от вдигане на тежко. Симптоматиката беше доста сериозна, но ми мина за няколко месеца почти всичко с консервативно и медикаментозно лечение. Остана само в седнало положение дисконфорт в таза или високо в бута. Усещането е като изгаряне. Опалкванията идват само докато съм седнал. Като човек работещ часове наред в това положение, имам притесненя как ще я карам за напред.По оплакванията заслужава ли си да потърся неврохирург и евентуално микроинвазивна намеса, защото четох за техните високи резултати? О
Сигурен съм, докторе, че сте чудесен специалист. Вълнувам се пък и всеки с проблеми в гръбнака. Повредените при херния Nucleus pulposus и annulus fibrosus възстановяват ли се с времето, ако не на 100%, то поне над 50%? Според книгите Nonfusion Technologies in Spine Surgery, The Intervertebral Disc и още други две, клетките на фиброзния пръстен и гела са създадени от колаген тип 1 и 2, вода, специфични ензими, протеини, глюкозамин, хондроитин и др. Ако приемам чрез добавkи или по друг начин достатъчно дълго време подобни съставkи, мога ли да възстановя проблемния диск и гела напълно или до голяма степен?
Аз съм харесал този продукт.
Бъдете здрав!
04 Мар 2015, 12:45
marabeq написа:Здравейте,имам проблем с вегетативната нервна система ,от 15 години се изпотявам,пробвах какво ли не,хомеопатия,билки,хапчета,капки на д-р Бах....и т.н.......НИЩО:(
Ходя от един на друг лекар с проблема си,а те ме гледат сякаш нищо ми няма и защо ли съм отишла ....
Всеки казва :Ами вегетативната нервна система не може да се лекува,така е ,ще си продължавате да се изпотявате...
Жена съм и ми е крайно неприятно и неудобно
Та въпроса ми е има ли смисъл да продължавам да ходя по лекари или да се примиря с това ???
05 Мар 2015, 18:01
17 Мар 2015, 19:17
vankooo написа:Здравейте!
Казвам се Иван, на 47 години съм. Преди 1 година направих преходен инсулт. Пораженията след инсулта са ми изтръпнала дясна ръка и десен крак. Направих си изследвания, в резултат на което се оказа, че имам висока захар-10,2; и повишен холестерол LDL-4,52 и повишено кръвно налягане. От преживяното получих нервен стрес, който се проявява в безсъние ( будя се нощно време, нервен и уплашен и до сутринта немога да заспя), случва се понякога да бъда нервен и през деня. За високата захар приемам Лимерал 1 mg; за холестерола Aceite de Krill и Acutil. За стреса вземам Игнасия 15ch, Шлемник Балкански; Персен Форте и Мента, Глог и Валериан. За кръвното налягане-Небилет Плюс 12,5 mg, Теспадан 40mg, За уросяване на крайниците вземам Нерголин 10mg. За безсънието пия Мелатонин (който обаче не ми действа по никакъв начин). Притеснен съм от ситуацията в която се намирам и най-вече от безсънието.Надявам се да бъдете така добър дами предложите някакво хомеопатично средство срещу безсънието и даси кажете мнението за случаят ми...
18 Мар 2015, 10:57
31 Мар 2015, 11:08
Dr Ilian Savov написа:vankooo написа:Здравейте!
Казвам се Иван, на 47 години съм. Преди 1 година направих преходен инсулт. Пораженията след инсулта са ми изтръпнала дясна ръка и десен крак. Направих си изследвания, в резултат на което се оказа, че имам висока захар-10,2; и повишен холестерол LDL-4,52 и повишено кръвно налягане. От преживяното получих нервен стрес, който се проявява в безсъние ( будя се нощно време, нервен и уплашен и до сутринта немога да заспя), случва се понякога да бъда нервен и през деня. За високата захар приемам Лимерал 1 mg; за холестерола Aceite de Krill и Acutil. За стреса вземам Игнасия 15ch, Шлемник Балкански; Персен Форте и Мента, Глог и Валериан. За кръвното налягане-Небилет Плюс 12,5 mg, Теспадан 40mg, За уросяване на крайниците вземам Нерголин 10mg. За безсънието пия Мелатонин (който обаче не ми действа по никакъв начин). Притеснен съм от ситуацията в която се намирам и най-вече от безсънието.Надявам се да бъдете така добър дами предложите някакво хомеопатично средство срещу безсънието и даси кажете мнението за случаят ми...
31 Мар 2015, 11:09
Dr Ilian Savov написа:Dr Ilian Savov написа:vankooo написа:Здравейте!