04 Апр 2016, 17:33
dimi.dimitrova написа:Здравейте!
Бихте ли ми обяснили какво по-точно означава асиметрия на хипокампалните рога на двата странични вентрикула? Сериозно ли е и има ли повод за притеснение при 32 г. мъж?
Благодаря ви предварително.
04 Апр 2016, 17:38
Spearmint написа:Здравейте,
бихте ли препоръчали заместител на TRANXENE® 5 mg, тъй като предстои спиране на вносът му и няма друго лекарство от групата на бензодиазепините с активна съставка дикалиев клоразепат?
Благодаря
05 Апр 2016, 09:53
06 Апр 2016, 20:43
Dr Ilian Savov написа:silveto12 написа:Здравейте,от известно време усещам болка в десния крак под коляното от външната страна. Предписаха ми Фламексин,Мидокалм и магнезиев гел, защото доктора смята че е възпален нерв. Пия ги вече 1 месец, болката почти отшумя, появява се от време на време, но си остана едно постоянно изтръпване на пръстите на крака и намалена чувствителност. Каква може да е причината според Вас. Какво бихте препоръчали. Благодаря в аванс.
Здравейте ,
за да мога да Ви поставя диагноза е необходимо да бъдете прегледани ! Съществуват и изследвания които могат да се проведат в тази насока - ЕМГ.
Успех !
д-р Савов
07 Апр 2016, 14:34
Dr Ilian Savov написа:dimi.dimitrova написа:Здравейте!
Бихте ли ми обяснили какво по-точно означава асиметрия на хипокампалните рога на двата странични вентрикула? Сериозно ли е и има ли повод за притеснение при 32 г. мъж?
Здравейте !
Това което ми цитирате е находка от проведено невроизобразяващо изследване на главен мозък, вероятно ЯМР. Една находка от проведено изследване, в случая ЯМР, винаги се асоциира с клиничното състояние (оплакванията) на пациента и придружаващи заболявания. Сама по себе си конкретната находка няма диагностична стойност - може да е вродена асиметрия или придобита. Иначе буквално означава - асиметрия межди лява и дясна половина в определена зона на вентрикуларната система (мозъчните стомахчета) на мозъка, която е изпълнена с ликвор.
Успех !
д-р Савов
10 Апр 2016, 18:31
wwwolfish написа:Здравейте,
Информирах се,че се прилага лечение на дискова херния с озонови инжекции.
В две клиники ми предложиха такава терапия.
Едната клиника препоръчва серия от озонови инжекции подкожно ,а другата отново серия инжекции ,но в областа на проблемния диск.
Може ли малко яснота относно за това лечение? Кой от двата варианта е по-подходящ?
Какви са разликите между прилагането подкожно или инжектирането в областа на проблемните участъци?
В различни статии прочетох,че се съобщава за висок процент успеваемост,без странични ефекти?
Това наистина ли е така или е просто маркетинг?
Благодаря предварително!
10 Апр 2016, 18:35
silveto12 написа:Dr Ilian Savov написа:silveto12 написа:Здравейте,от известно време усещам болка в десния крак под коляното от външната страна. Предписаха ми Фламексин,Мидокалм и магнезиев гел, защото доктора смята че е възпален нерв. Пия ги вече 1 месец, болката почти отшумя, появява се от време на време, но си остана едно постоянно изтръпване на пръстите на крака и намалена чувствителност. Каква може да е причината според Вас. Какво бихте препоръчали. Благодаря в аванс.
Здравейте ,
за да мога да Ви поставя диагноза е необходимо да бъдете прегледани ! Съществуват и изследвания които могат да се проведат в тази насока - ЕМГ.
Успех !
д-р Савов
Здравейте Д-р Савов,
Приеха ме в болница, направиха ми скенер и ми казаха, че имам херния при което трябва да се оперирам. Може ли да погледнете резултатите и изкажете Вашето професионално мнение. Благодаря
10 Апр 2016, 18:39
dimi.dimitrova написа:Dr Ilian Savov написа:dimi.dimitrova написа:Здравейте!
Здравейте !
Това което ми цитирате е находка от проведено невроизобразяващо изследване на главен мозък, вероятно ЯМР. Една находка от проведено изследване, в случая ЯМР, винаги се асоциира с клиничното състояние (оплакванията) на пациента и придружаващи заболявания. Сама по себе си конкретната находка няма диагностична стойност - може да е вродена асиметрия или придобита. Иначе буквално означава - асиметрия межди лява и дясна половина в определена зона на вентрикуларната система (мозъчните стомахчета) на мозъка, която е изпълнена с ликвор.
Успех !
д-р Савов
Здравейте! Отново... Ами по принцип мъжа ми имаше неприятен натиск по скоро като напрежение в главата в продължение на 2 месеца. Отиде при личния лекар и тя му пусна пълни кръвни изследвания, там всичко беше наред. Даде му направление за невролог, понеже ходи и на очен лекар и се оказа че нищо му няма и на очите. Невролога му направи ЕЕГ и от там се установи, че има хроничен стрес. Прави му някакви процедури с много слаб ток в продължение на 5 дни. Но тъй като той искаше да мине и скенер невролога го препрати за скенер. На скенера казаха това, асиметрия на хипокампалните рога на двата странични вентрикула?! Той си занесе резултата от скенера при невролога и той му е обяснил, че или е помръднал по време на скенера или е от стреса. Въпроса обаче е, че тези дни пак малко го напряга главата и го накарах да се обади на личния лекар. Личният му е казал, че много време бил този стрес не било нормално?! Какво е вашето мнение като невролог? :) Лек ден.
11 Апр 2016, 19:39
02 Май 2016, 13:05