Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Тук можете да зададете въпроси към лекар невролог, да се косултирате със специалист и да споделите мнения за Вашият проблем.Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист невролог.
Д-р Илиян Савов

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот digital » 14 Яну 2019, 17:26

Здравейте д-р Савов, от около 2 години почнаха да ми изтръпват пръстите на лявата ръка, от малкия до средния, също и лявото ходило, понякога се усеща изтръпване и в прасеца, също понякога има и лека болка, когато са изтръпнали и ръцете и краката се усеща и много леко изтръпване в лявата част на главата. Ходил съм при няколко лекари пил съм нивалин и милгама, но без особен ефект. Какво може да бъде и какви изследвания трябва да си направя? На 24 години съм. Преди време ми бяха правили ЕМГ, по спомен ми бяха казали, някакво нарушение в урнален нерв. Изтръпването не е постоянно, понякога или изчезва или просто съм свикнал с него.
digital
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Яну 2019, 17:18

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 22 Яну 2019, 15:29

bubulina1 написа:Здравейте!
Преди година претърпях тежък грип. Бях лекувана от много специалисти с най-различни медикаменти и антибиотици. От тях започнаха едни постоянни тръпки на краката, главата и гърба. Посетих невролози, които ми даваха лекарства и казваха, че оплакванията ще отшумят, но тези тръпки продължиха, а заедно с тях и субфебрилна температура. Средата на ноември ходих при друг невролог. Тя ми направи прегледа и каза, че нервната ми система е много чувствителна. Изписа ми да пия неброн, като ми каза да не го спирам след първия месец на прием. Една седмица по-късно на 30.11 се наложи да бъда оперирана, защото апендицита се възпали. В болницата тези тръпки продължиха дори след операцията. Декември месец бях на по-лек режим и изглежда имунната система се беше отслабила. На 27 декември, не знам дали нещо от вирус или друго, но се почувствах слаба. Усещах цялото си тяло , предимно ръцете, краката, гърба и врата леки. Нямах сила дори да вървя, кръвното ми беше ниско, придружено с чести прозявания. Такава лекота досега не бях изпитвала. Понеже се падаха събота и неделя и в аптеката ми бяха дали прахчета вита макс грип, защото симптомите според тях бяха от грип. Отидох при личната лекарка на 31.12. и тя ми изписа антибиотик Зинат за пет дни и сироп за кашлица, защото ми се беше появила и суха кашлица. Това чувство на лекота, на безсилие и кашлицата с болки в гърдите продължи. Понякога като вървя повече, мускулите се стягат, започват едни болезнени крампи на ръцете. Отидох след пет дни пак, като й казах, че няма промяна, тя ме изпрати на рентген. Излезе бронхит и каза да продължа с антибиотика още пет дни. Вторник отидох отново, а симптомите продължаваха да не отшумяват и тя ми каза, че според нея е от имунната система. Изписа ми биозин и каза да го пия заедно със супрадин. Започнах лечение, но симптомите на тази лекота, слабост, тръпки в краката и главата, заедно с виене на свят и кашлица с болки в гърдите продължават. На моменти дори изживявам нещо като депресия, не знам на какво се дължи. Искам да попитам дали симптомите са от неврологичен характер или всичко касае белите дробове или нещо друго?


Здравейте,
От съобщените от Вас оплаквания много вероятно е да се касае за вироза. Ако оплакванията не отминават е уместно да се консултирате със специалист по инфекциозни болести и евентуално провеждане на имунологични изследвания.

Успех,
Д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 463
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 22 Яну 2019, 15:30

bm123 написа:Добър ден,от половин година ме боли палеца на десния крак и под палеца възглавничката , отначало палеца ми пулсираше все едно сърце имам там болеше и през деня и през ноща усещах болка дори от чаршафа ме дразнеше от 2 месеца започна на моменти и левия крак. Ходих на ренген не е счупен бях при личния ми доктор ходих на ортопед изписа ми таблетки и терапия цял месец но не помогна и все още ме боли долу възглавничката на крака под палеца моля дайте ми съвет.


Здравейте,
Посетете хирург !

Успех,
д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 463
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 22 Яну 2019, 15:33

a_yanev@yahoo.com написа:Здравейте! След елктромиография резултатите са: C 5- 6 и C 6-7 коренчева увреда към тежко изразена за C 5-6 задни коренчета И c 6-7 МОТОРНИ КОРЕНЕТА в дясно,леки промени в кубиталния канал, предимно за сетивните влакна на n. ulnaris deh

дясната ръка ме боли и е с намалена подвижност, особено движениа назад.

Моля за препореъка за лечение.

Благодаря!


Здравейте,

Правилата на Добра медицинска практика изискват лечение да се предписва само след снета анамнеза и преглед на пациента. Резултатът от изследване не е основани и не е достатъчно за предписване на терапия !

Обърнете се към колегата, назначил провеждането на ЕМГ !

Успех,
Д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 463
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 22 Яну 2019, 15:36

digital написа:Здравейте д-р Савов, от около 2 години почнаха да ми изтръпват пръстите на лявата ръка, от малкия до средния, също и лявото ходило, понякога се усеща изтръпване и в прасеца, също понякога има и лека болка, когато са изтръпнали и ръцете и краката се усеща и много леко изтръпване в лявата част на главата. Ходил съм при няколко лекари пил съм нивалин и милгама, но без особен ефект. Какво може да бъде и какви изследвания трябва да си направя? На 24 години съм. Преди време ми бяха правили ЕМГ, по спомен ми бяха казали, някакво нарушение в урнален нерв. Изтръпването не е постоянно, понякога или изчезва или просто съм свикнал с него.


Здравейте,
Много състояния могат да стоят зад тези оплаквания, фключително и функционално нарушение на нервната система. Съветвам Ви да вземете второ мнение от невролог в реални условия !

Успех,
Д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 463
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Предишна

Назад към Неврология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта