Бременност и раждане - онлайн консултация с гинеколог

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Бременност и раждане

Мнениеот yulka » 16 Май 2014, 16:27

Здравейте докторе, аз съм бременна в седмия месец, с конизация на шийката съм,но нямам серклаж.Конизацията ми е правена преди две год.от моя док,който ми следи бременността и казва че е направена по съвременна технология и не пречи на това да родя нормално и си настоява да раждам нормално, аз съм на 33 год., а други двама лекари ми казват че задължително трябва да съм секцио щом имам конизация,няма да имам разкритие и т.н., не мога да реша какво да правя,ще съм ви благодарна ако ме посъветвате нещо...
yulka

Мнениеот Dr Anton Mihnev » 18 Май 2014, 20:28

yulka написа:Здравейте докторе, аз съм бременна в седмия месец, с конизация на шийката съм,но нямам серклаж.Конизацията ми е правена преди две год.от моя док,който ми следи бременността и казва че е направена по съвременна технология и не пречи на това да родя нормално и си настоява да раждам нормално, аз съм на 33 год., а други двама лекари ми казват че задължително трябва да съм секцио щом имам конизация,няма да имам разкритие и т.н., не мога да реша какво да правя,ще съм ви благодарна ако ме посъветвате нещо...

Здравейте,
без преглед и без да съм запознат със състоянието Ви не мога да дам отговор. Освен това когато наближи раждането, тогава ще се вземе решение как точно да протече то.
Поздрави,
Ваш д-р Михнев
Поздрави,
Ваш Д-р Михнев

http://www.gmedhospital.com/
Dr Anton Mihnev

Мнениеот ели84 » 23 Май 2014, 19:14

Здравейте д-р Михнев!

Бременна съм в 23 г.с. имам контракции от началото на бременността. Лежах преди седмица в болница със заплашващ аборт. Бях на системи, но само за ден и после магнерот 3:2. Аз и без това от месец пия магнерот по същата схема, но няма подобрение. Лекарят който ме прие по спешност каза, че трябва да пия нещо по-сериозно. С първата бременност пих гинипрали пак родипреждевременно, а сега разбрах, че е спрян.
Моля кажете ми знаете ли за ефективен заместител?
ели84

Мнениеот pepa1974 » 28 Май 2014, 14:08

ели84, защо не се допиташ до твоя гинеколог, да те прегледа и да ти препоръча нещо друго?
pepa1974

Мнениеот viki_30 » 28 Май 2014, 16:59

Здравейте! Бременна съм в 22 седмица, но ме е хванала и алергията... гинекологът, който ми следи бременността ми каза да се консултирам с личния лекар, тя ми изписа Ринитал, но не ми действа... в аптеката ме посъветваха да си взема и прах за носа No Al Anti-allergy Powder взех го, използвам го вече втори ден, но не виждам подобрение. Бих искала да знам дали мога да използвам Diprofos (преди да забременея само това ми помагаше, но си биех по две) или не мога? Ще се радвам да ми отговорите, за да знам какво да правя, благодаря!
viki_30

Мнениеот ели84 » 30 Май 2014, 13:40

pepa1974 написа:ели84, защо не се допиташ до твоя гинеколог, да те прегледа и да ти препоръча нещо друго?

Ами говорих с него и още няколко и всички вдигат рамене. Само магнезий и това било! Аз съм и със скъсена шийка, на 24 май пак влязох по спешност в болница и ми казаха, че външната дължина на шийката ми е около 1 см., но можело да си откарал така до край. Въпрос на късмет било, няма що! Аз четох нещо за Салбутамол и ще го попитам, защото само с проверяване чест за скъсяване и разкритие мисля няма да стане. Като кажа, че искам нещо по-сериозно за контракциите само въртят очи с пренебрежение в болницата. Спазвам постелен режим и нищо не правя вкъщи и пак имам контракции. Отчайваме се и се притеснявам, а не трябва!
ели84

Мнениеот vanyaivanova » 12 Юни 2014, 19:53

Здравейте :) искам да попитам какво бихте ми препоръчали като съвети за планирана бременност - кои витамини е хубаво да приемам, какво да правя/ да не правя. Освен за фолиевата киселина, която приемам, съм чувала че е хубаво да се взема и магнезий и йод (които имал отношение към развитието на нервната система и едва ли не отношение към умственото развитие на детето). Преди няколко месеца направих спонтанен аборт и сега се притеснявам и ми се иска да направя всичко възможно това да не се повтори.
vanyaivanova

Мнениеот stelllka » 20 Юни 2014, 16:42

Dr Anton Mihnev написа:Здравейте!
В тази рубрика ще отговарям на вашите въпроси свързани с бременност и раждане!

Повече за мен и моята практика можете да научите от профила ми в Справочник Фрамар.

Подробна информация за мен, можете да получите и от сайта ми.

Здравейте, д-р Михнев. Имам един много важен за мен въпрос - бременна съм вече във втори месец. Искам да го махна, един ваш колега ми препоръча да пия promilut nor 5, 3 пъти по 2 таблетки, след което ми каза, че до седмица ще ми дойде цикъла. Тогава бях в шестата седмица, но няма никакъв резултат. Кажете ми какво да правя от тук нататък. Има ли други варианти, които да ми кажете, за да не достигам до оперативна намеса
stelllka

Мнениеот vaniaaleks » 20 Юни 2014, 19:53

здравейте аз съм на 36 години и съм с две раждания секцио които са по медицински причини искам да попитам: след четири години пазене сега мъжът ми иска още едно дете въпросът ми е какви са ми сега шансовете да забременея бързо и ще има ли евентуални рискове от още едно раждане секцио причините за секцио според лекарите са че имам тясна матка и не правя повече от три см разкритие. може ли след две раждания секцио да родя нормално и какви рискове може да крие това впредвид възраста ми
vaniaaleks

Мнениеот dvasileva » 24 Юни 2014, 14:48

Добър ден ! Имам следния проблем..Днес докато правихме секс с моят приятел се скъса презерватива и попадна част в мен.Тъкмо се канех да пия ескапел,но се оказа,че ми дойде месечния цикъл и сега не зная какво да правя.
dvasileva

ПредишнаСледваща

Назад към Архив