Бременност и раждане - онлайн консултация с гинеколог

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Бременност и раждане

Мнениеот yonko » 29 Авг 2014, 18:09

echelita написа:Здравейте,

Бременна съм в 9тия месец. Искам да започна приемането на хомеопатия преди раждането, прочетох много хубави отзиви за Арника. Живея в малък град и не мога да се консултирам по друг начин с хомеопат или с доктор, който е запознат с прилагането на хомеопатия в моя случай.
Бих се радвала, ако можете да ми препоръчате схема за прием.

Благодаря!

Извинявам се, че се включвам. Надявам се при госпожата всичко са е минало добре, но искам да предупредя нещо бъдещите майки. Арниката е едно почти вълшебно хомеопатично лекарство, но експериментирането с него в такъв момент без контрола на специалист, който да е наясно с индивидуалната Ви чувствителност, е непрепоръчително. Особено при по-продължителен прием е възможно лекарството да се "докаже", т.е. да предизвика симптомите, срещу които се борите. Съобщава се за случаи на предизвикана ригидност на матката, обилно кървене, блокиране действието на упойката.
В общия случай арниката може да Ви бъде чудесен помощник за по-гладко протичане и бързо възстановяване от раждането. Проблемът е, че няма как да се даде валидна за всички схема на прием по интернет, а само общи насоки, валидни за 99% от случаите. А пък не ви се иска да сте в останалия 1%, нали?
Написаното по-горе е мое лично мнение и не е основание за предприемане или прекратяване на каквото и да е лечение.
Отговорността за здравето Ви и здравето на близките Ви е Ваша и на лекуващия Ви лекар.
yonko

Re: Бременност и раждане - онлайн консултация с гинеколог

Мнениеот Sun » 03 Сеп 2014, 13:10

Здравейте, д-р Михнев!
Въпросът ми е следния: родих преди една година. Кърмих сина си 2 месеца. Кърмата ми беше много непостоянна като грамаж. Преди 3-4 месеца установих, че след стискане на зърното изтича малко количество кърма и от двете гърди. Интересува ме с какви медикаменти, които нямат страничен ефект може да се спре? Живея в чужбина и затова ми е трудна консултацията със специалист тук. Благодаря Ви предварително :) !
Sun

Мнениеот doci » 04 Сеп 2014, 20:00

Здравейте ,
В 30 седмица разбрах , че бечето ми е починало. Още не ми е готова епикризата . Лекаря който останови смърта каза , че сърчицето му е било оголемено .Единия ми лекар ме прегледа и ме пита дали съм ходила на София да му гледат органите .Лекарката на женската консултация ми каза , че може да е оплетена пъпна връв.
Искам да попитам дали честите крампи на краката през ноща по 4-5 пъти на вечер , дали са показател за нещо нередно.Стомаха ми ставаще , доста често както крампите на краката на камък .Имах болки в стомаха през 2-3 дена ниско долу .А една вечер получих сърцебиене със прескачане (нямам сърдечни проблеми ) . Понеже планувам др. бременост искам да знам тези симптоми дали са претиснителни .
Благодаря
doci

Мнениеот sev da » 06 Сеп 2014, 18:25

Здравейте!
Искам да попитам..бременна съм 3 месец,но нямам никакви симптоми..това симптом ли е на нещо? :D
Всички бременни описват колко зле се чувстват,та се чудя,да не би при мен нещо не е наред? :?:
sev da

Мнениеот yonko » 09 Сеп 2014, 10:38

doci написа:Искам да попитам дали честите крампи на краката през ноща по 4-5 пъти на вечер , дали са показател за нещо нередно.Стомаха ми ставаще , доста често както крампите на краката на камък .Имах болки в стомаха през 2-3 дена ниско долу .А една вечер получих сърцебиене със прескачане (нямам сърдечни проблеми ) .

Освен всичко, което ще Ви кажат лекарите, за мене това е ясна индикация за липса/нарушен баланс на тъканните соли в организма. Нищо фатално - решава се с прием на една сол, евентуално в комбинация с още 1-2 други.
Разбира се, нищо не отменя живия преглед при специалист.
Успех!
Написаното по-горе е мое лично мнение и не е основание за предприемане или прекратяване на каквото и да е лечение.
Отговорността за здравето Ви и здравето на близките Ви е Ваша и на лекуващия Ви лекар.
yonko

Мнениеот doci » 10 Сеп 2014, 14:53

doci написа:Здравейте ,
В 30 седмица разбрах , че бечето ми е починало. Още не ми е готова епикризата . Лекаря който останови смърта каза , че сърчицето му е било оголемено .Единия ми лекар ме прегледа и ме пита дали съм ходила на София да му гледат органите .Лекарката на женската консултация ми каза , че може да е оплетена пъпна връв.
Искам да попитам дали честите крампи на краката през ноща по 4-5 пъти на вечер , дали са показател за нещо нередно.Стомаха ми ставаще , доста често както крампите на краката на камък .Имах болки в стомаха през 2-3 дена ниско долу .А една вечер получих сърцебиене със прескачане (нямам сърдечни проблеми ) . Понеже планувам др. бременост искам да знам тези симптоми дали са претиснителни .
Благодаря
Прикачени файлове
img024.jpg
Епикризата
img024.jpg (637.21 KiB) Прегледано 1037 пъти
doci

Мнениеот megialex » 16 Сеп 2014, 00:46

Здравейте, моят проблем е, че преди 10 дена ми свърши менструацията и след шест дни ми зацапа една розова кръв, три дни подред. Какво може да е това? Правим опити за бебе, но не знам, до сега не ми се е случвало, дали има нещо общо с овулацията :?:
megialex

Мнениеот bebeto95 » 23 Сеп 2014, 21:42

Здравейте. Искам да се посъветвам с вас.Последно МЦ ми беше от 18авг до 22авг на 29 започнах да пия хапчетата Джаз (противозачатъчни),2/3 пъти забравях хапчета и ги пих с закъснение (около 1 ден) , днес изпих 2рата бяла таблетка от няколко дни ми е сънливо а днес няколко пъти ми се гадеше ,дали има възможност да съм забременяла или е от хормоните? (С приятеля ми не се пазим по друг начин,даже свършва в мен) Утре сутрин ще си взема тест,но исках и да споделя с вас.
bebeto95

Мнениеот mami_82 » 27 Сеп 2014, 18:28

Здравейте1 Искам да ви попитам нещо което е много важно за мен.Имам две раждания като второто ми беше преди 11 месеца,искам да отбележа че и двете са секцио-наложи се по медицински причини.Та въпросът ми е следният могали да си родя трето дете и колко време трябва да мине от второто раждане зада забременея пак.-защото трябва да родя пак секцио задължително .Моляви да ми отговорите .
mami_82

Мнениеот zvezdata » 03 Окт 2014, 17:38

Здравейте д-р Михнев, извинявам се предварително, ако въпроса ми не е в подходящия раздел. Имам 2 деца и желая да си сложа вътрематочна спирала. Гинеколога при когото ходя ми препоръча Копър Т 380, но след като разгледах спиралите на пазара се спрях на Нова плюс Т 380 Аг (медна със сребърна нишка). Не мога да се свържа с моя гинеколог, за да попитам дали е подходяща, тъй като трудно я намерих. Бихте ли ме насочили или посъветвали. Първата има мед на основата и на двете рамена, а втората има мед и сребро на основата. От толкова мнения по форумите се обърках. Благодаря предварително.
zvezdata

ПредишнаСледваща

Назад към Архив