Бременност и раждане - онлайн консултация с гинеколог

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Бременност и раждане - онлайн консултация с гинеколог

Мнениеот radewamarg » 15 Дек 2014, 17:01

Здравейте!
2011 г родих , но с усложнения. След доста дълъг родилен процес (около 40 часа контракции), без сън, изтощително и трудно раждане, получих атония на матката. Споменът ми е ужасен. Сега съм бременна в 32 г.с. и искам да знам, има ли шансове да се избегне, да мине леко или нещо, с което можете да ми препоръчате. Знам, че атонията се случва, при тези условия, при които е протекло моето раждане. Дали нормално или естествено раждане е по-добре? Изпитвам голям страх и не знам какво да избера. Ще съм благодарна на компетентно мнение и добър съвет! :)
Като допълнение, не знам има ли значение... преди 3тия м (предната бременност) получих 2 леки зацапвания и 1 силен кръвоизлив, при който не даваха надежда за плода. След престой в болницата се стабилизирах и до раждане нямах проблеми. Сега съм нямала зацапвания и прочие, до момента всичко протича леко.
radewamarg

Мнениеот Pannterata » 06 Яну 2015, 13:53

Здравейте!
Искам да задам въпрос и се надявам това да е правилното място. Раждала съм преди 5 години, безпроблемна бременност, която не беше планирана, родих секцио. Сега съм с друг мъж и от 14 месеца се опитвам да забременея, но не се получава, изследванията и на двама ни показват, че нямаме проблем. Можете ли да ме посъветвате за хранителни добавки или някой друг съвет, който да ми помогне да забременея?
Благодаря предварително.
Pannterata

Мнениеот marinela59 » 11 Яну 2015, 18:48

Добър ден!
Вече 11 ден ми закаснява цикъла постянно ми си вие свят и оринирането ми е по зачестено,чуствам голяма умора,постянно ми се спи.Попринцип често ми закаснява но е с от 1до3 дни, сега са 11.Правих тест на 5 ден от закасняването който е отрицателен и това ме притесни дали ми няма нещо.
Благодаря предварително.
marinela59

Мнениеот Илияна Димитрова » 24 Яну 2015, 19:30

Здравейте,
Бременна съм с близнаци ,заченати ин витро. В 15 г.с съм.Преди да забременея ми откриха завишени нива на инсулин и започнах да пия метфогама 500-3*1. След като забременях, ендокриноложката и двамата ми гинеколози казаха да не го спирам, само го намалих на 3*1/2, но аз се притеснявам. Моля ви за мнение.

с уважение Илияна
Илияна Димитрова

Мнениеот mariana83 » 26 Яну 2015, 14:41

Здравейте докторе.Искам да Ви запозная с моята история.От 29 г.с на бременността си започнах да вдигам кръвно 140/80-90 предписаха ми допагит 2 пъти на ден и магнезий,но не ми помогна.Към 35 г.с кръвното ми се покачи на 160/100,приеха ме в болница,гледаха ме на ултразвук тоновете на бебето бяха добре но бебето беше малко-2кг.Доктора ми каза ,че ще ме следят и може да се наложи преждевременно раждане.Всеки ден ми следяха кръвното,но то “играеше“.Приемах допагит-6 хапчета на ден,нифедипин-3 хапчета и магнерот.В началото на 37 г.с. кравното ми спадна на 120/80 докторът реши пак да ме види на ехограф и се оказа ,че бебето ми е починало.Родих нормално,когато попитах защо почина бебето ,ми отговориха,че може да е от кравното ,но може и да е от пъпната връв,която била увита 4 пъти около врата на бебето.В доклада от аутопсията пише,че -недоносеност,асфикция на плода,аспирационен синдром,белодробна ателектаза,субарахноидален кръвоизлив,мозъчен оток,дегенеративни промени на вътрешните органи.Ако бяха следели тоновете на бебето дали можеше да бъде спасено?Какви изседвания мога да си направя за да не се случи същото при следваща бременност?Благодаря предварително за отговора Ви!
mariana83

Мнениеот JuliaMD » 31 Яну 2015, 16:39

Здравейте, Д-р Михнев!
За мен е важно Вашето мнение, затова ще споделя. Имам син на 6 г и се замислям за второ дете. На 7 ден след неговото раждане получих гърч и съм била около 5 мин в безсъзнание, след което 4 г на лечение с тегретол, ривотрил и золофт. Случилото не се повтори. Бяха ми направили скенер, ЯМР , с твърдение на лекари, че няма усложнения, а всичко е на неврологична основа. А по принцип съм много спокоен и уравновесен човек. Преди 3 месеца си направих изследване на ТСХ с резултат 4,698 при допустими 4,78. Имам питане -дали е възможно второ забременяване и дали може да се повтори всичко ?
Ще очаквам отговор. Благодаря предварително!
JuliaMD

Мнениеот JuliaMD » 31 Яну 2015, 16:55

JuliaMD написа:Здравейте, Д-р Михнев!
За мен е важно Вашето мнение, затова ще споделя. Имам син на 6 г и се замислям за второ дете. На 7 ден след неговото раждане получих гърч и съм била около 5 мин в безсъзнание, след което 4 г на лечение с тегретол, ривотрил и золофт. Случилото не се повтори. Бяха ми направили скенер, ЯМР , с твърдение на лекари, че няма усложнения, а всичко е на неврологична основа. А по принцип съм много спокоен и уравновесен човек. Преди 3 месеца си направих изследване на ТСХ с резултат 4,698 при допустими 4,78. Имам питане -дали е възможно второ забременяване и дали може да се повтори всичко ?
Ще очаквам отговор. Благодаря предварително!

Забравих да споделя, че преди първата бременност имам операция с отстранен яйчник и запазена маточна тръба. В последствие открит Мио възел от външна страна на матката, който в последните 1 г нараснал с 1 см и в момента е 2,2 см.
JuliaMD

Мнениеот Viktoriya_h » 31 Яну 2015, 21:55

Здравейте!!!Искам да задам един въпрос родих преди година и половина правила съм преглед един път до сега ...нужно ли е да мина на видеозон.ГлаВНИЯТ МИ ВЪПРОС Е може ли да тренирам народни танци професионално след секциото и трябва ли да си слагам колан какъв?.От 3 дена съм с ужасен сърбеж в влагалището какъв препарат да ползвам макмирор може ли да поставям вагинално и на другия ден да съм на репетиций по народни танци ? Моля за отговор.Благодаря ви!!!
Viktoriya_h

Мнениеот ivelita » 02 Фев 2015, 14:15

Здравейте, бременна съм в осми месец. Имам киста на щитовидната жлеза 4 мм, която не променя размера си. Може тази киста да повлияе на развитието на плода? Има ли опастност за бебето? Благодаря.
ivelita

Мнениеот змийчето » 21 Фев 2015, 16:25

Здравейте!
Имам притеснение,че забременях докато съм била с активен генитален херпес,забременях по метода ин витро,а в деня след трансфера се появиха мехурчетата!Има ли опасност за бебето?
змийчето

ПредишнаСледваща

Назад към Архив