Бременност и раждане - онлайн консултация с гинеколог

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Бременност и раждане - онлайн консултация с гинеколог

Мнениеот vas_87 » 25 Фев 2015, 00:49

Привет!На 28г.сьм,преди 6г.ми беше първата бременност,планувана,още буквално от първия път се получи,като цяло прекрасна бременност.От 5-6 месеца правим опити за второ,но не се получава и не мога да си го обясня защо!?Напълно здрави сме с изключително точен,редовен и безпроблемен м.цикъл сьм,дори и бяло течение не сьм имала,но защо не се получава сега?Защо?Благодаря Ви предварително!
vas_87

Мнениеот Кротана » 04 Мар 2015, 02:57

Здравейте, д-р Михнев!

Обръщам се към Вас с молба да ми дадете мнение по един по-деликатен въпрос. Всички около мен ме съдят, че не съм си търсила правата във връзка със следното:
Със съпругът ми правим необходимото и 6-8 месеца не забременявам. По този повод се обръщаме към Ваш колега, специалист в областта на репродуктивното здраве в клиника. След ехографски преглед и спермограма става ясно, че при мен нещо не е наред, и за да се изясни точно какво е необходима лапароскопска диагностика. Като ми премина упойката от лапароскопията, разбрах, че с тази диагностика са ми отстранени фалопиевите тръби. Съпругът ми също е осведомен след манипулацията. Аз знам, че това е част от лечението на безплодие и за миг не съм подложила на съмнения работата на гинеколога ми. Понастоящем той води лечението ми. Има едно но. Редно ли е да се отстраняват разни работи без да бъде предупреден или да е необходимо съгласие от пациента? Ближените хора ме притискат, че са ми отнети права, които да си търся :roll:. Не разбират, искам детенце, не каши. Помогнете ми с мнението Ви на специалист. Вашата компетентност ще ми помогне да съм обективна: надхвърлил ли е правомощията си докторът, задължително ли е да обсъди преди да отстрани тръби? Предварително благодаря за мнението Ви, то е важно за мен!
Поздрави!
Ралица Гаврилова - Стоянова
Кротана

Мнениеот Dr Anton Mihnev » 24 Мар 2015, 21:09

vas_87 написа:Привет!На 28г.сьм,преди 6г.ми беше първата бременност,планувана,още буквално от първия път се получи,като цяло прекрасна бременност.От 5-6 месеца правим опити за второ,но не се получава и не мога да си го обясня защо!?Напълно здрави сме с изключително точен,редовен и безпроблемен м.цикъл сьм,дори и бяло течение не сьм имала,но защо не се получава сега?Защо?Благодаря Ви предварително!

Здравейте,
организма на човек се променя непрекъснато, а и стерса оказва голямо влияние. Нормалната успеваемост на забременяване за 1 г е 80 %. Ако след 1 година опити не се получи потърсете консултация с акушер-гинеколог.

Поздави,
Ваш Д-р Михнев

http://www.gmedhospital.com/
Поздрави,
Ваш Д-р Михнев

Dr Anton Mihnev

Мнениеот elitsssa » 01 Апр 2015, 16:34

Здравейте,
Моля за помощ.
В 6 г.с. след микробиология се установи, че имам бактериална вагиноза. Лекарката ми изписа глобули Макмирор, от два дни се лекувам, но прочетох, че преди 12 г.с. не би следвало да се прилага лечение, защото органите на ембриона се формират все още.
Моля за съвет.
elitsssa

Мнениеот Dr Anton Mihnev » 11 Апр 2015, 17:45

elitsssa написа:Здравейте,
Моля за помощ.
В 6 г.с. след микробиология се установи, че имам бактериална вагиноза. Лекарката ми изписа глобули Макмирор, от два дни се лекувам, но прочетох, че преди 12 г.с. не би следвало да се прилага лечение, защото органите на ембриона се формират все още.
Моля за съвет.

Здравейте, изписаното Ви лечение не е противопаказано за употреба при бременност.
Поздрави,
Ваш Д-р Михнев

Dr Anton Mihnev

Мнениеот sonivs » 29 Апр 2015, 00:59

Здрвавейте,
последния ми цикъл беше на 15.04. С приятеля ми имаме непротекиран полов акт на 24.04. поради което приех таблетка ескапеле в рамките на 7 часа. На следващата вечер ситуацията се повтори, но не съм приемала никакви медиксменти . Обяснението на приятеля ми бе че иска да имаме дете, но аз не съм на същото мнение. Възможно ли е да съм забременяла?
Благодаря
sonivs

Мнениеот Dr Anton Mihnev » 10 Май 2015, 14:27

sonivs написа:Здрвавейте,
последния ми цикъл беше на 15.04. С приятеля ми имаме непротекиран полов акт на 24.04. поради което приех таблетка ескапеле в рамките на 7 часа. На следващата вечер ситуацията се повтори, но не съм приемала никакви медиксменти . Обяснението на приятеля ми бе че иска да имаме дете, но аз не съм на същото мнение. Възможно ли е да съм забременяла?
Благодаря

Здравейте, шансът не е много голям , но е желателно да посетите акушер-гинеколога Ви.
Поздрави,
Ваш Д-р Михнев

Dr Anton Mihnev

Мнениеот nataliq20 » 13 Май 2015, 13:40

Здравейте д-р Михнев!
Имам следното питане. Много ми е интересно и притеснено същевременно защото като цяло имам нормален месечен цикъл, последнуте Февруари и Март беше на 11та дата, април на 6,7ма дата..., а днес е 12ти....Мъжът ми не е свършвал в мен този месец.... Толкова ли късмет ше имаме, ако се е получила бременност само от едн кпл без да иска, секунда преду да свърши? Хората правят опити години.... И друг път назад във времето е свършвал дори 2 пъти в мен, но си ми е идвало... А сега...вчера и миналият ден имах много твърди и болезнени гърди, а днес напрежението в тях спадна... Емоционлно се чувствам спокойна... Дали стресовите напрежени в края на миналия месец и начлото на този са изместили овилационния оериод и поради тази причина се забавя и цикъла..? На пръв поглед нямам на лице някой от признаците, с изключение липсващата менструация
nataliq20

Мнениеот staffa1982 » 16 Май 2015, 08:27

Имам следнич пробле,преди 10 дни си направиж 3 теста за бременност и бяха положителни,седмица след това си направих кръвен тест който показа 69.31MIU/mL,2 дни след това запоячна силно къврене все едно ми доиде цикалат със съсиреци но малко по обилно,веднага отидох на гинеколог който не видя да има нешто вътре и каза че най вероятно съм го изхвърлила,на следваштият ден си пуснах отново кръвен тест,който показа 60.21 MIU/mL.Според вас на какво се дължи това.Благодаря предварително
staffa1982

Мнениеот Irstef » 29 Май 2015, 14:21

Здравейте Д-р.Михнев,
на 7 април ми беше последната М.,а до 22 април бях на физиотерапия заради болки в кръста/магнит, масаж и ултразвук с фастум гел/.Оказа се,че точно в края на процедурите съм забременяла.Не го очаквах,тъй като опитваме повече от година за бебе.Сега съм много притеснена и незнам дали да запазя бебето.Може ли тези процедури да увредят плода?
Моля за компетентното Ви мнение.Предварително благодаря!
Irstef

ПредишнаСледваща

Назад към Архив