Мухъл в кухнята! - Как да се отърва от него?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Re: Мухъл в кухнята! - Как да се отърва от него?

Мнениеот eleonorastefanova » 28 Юни 2017, 19:37

Аз нямам мухъл в кухнята, но наскоро видях, че е избил леко мухъл в банята. Взех някакъв препарат, но не помага. Какво друго мога да направя?
Аватар
eleonorastefanova

Мнениеот Jully » 28 Юни 2017, 19:40

Търкай със сода и вземаш боя против мухъл, с някакви си йони вътре. След като има мухъл, особено в банята, това означава, че не подсушаваш след къпане. Много е важно след като излезете от банята да оставите вратата отворена, тази пара, която се образува от къпането трябва да изелзе свободно, това няма да навлажни апартамента ви, но ще спаси банята от образуването на мухъл. Сега целта ти е да махнеш мухала, Търкаш със каша от сода и пробвай Саво.
Аватар
Jully

Мнениеот Jolene » 29 Юни 2017, 09:52

Аз успявам да изчистя само със Savo и съм много доволна, у нас се получава мухъл на едната стена, взехме и влагоабсорбнатор, но савото винаги влиза в употреба, много съм доволна.
Jolene

Мнениеот denislavahristova » 29 Юни 2017, 17:15

Моят съвет е да си вземеш някои от препаратите, които ти препоръчаха момичетата и да изчистиш добре банята. След това си купи качествен вентилатор. Когато се нанесох в апартамента, в който живея сега, едно от първите неща беше да си поръчам мощен вентилатор от http://www.gaudi-ds.com/ventilatori-za-banya . Дадох малко повече парички, но не исках банята ми да стане цялата в мухъл, както се случи с предишната, наистина е много неприятно и си е голям проблем.
denislavahristova

Мнениеот eleonorastefanova » 03 Юли 2017, 12:59

Благодаря ви за съветите! Ще купя препарат и вентилатор, дано най-накрая реша проблема.
Аватар
eleonorastefanova

Мнениеот Ваня Стойчева » 03 Юли 2017, 13:13

Не знам как работи вентилатора, но най-простото е след баня оставяш вратата отворена, за да изсъхне самото помещение. Така си елиминираш шанса да се образува влага и от там мухъл. За около 20 минути банята ще изсъхне и ще се махне тази пара, която се образува при къпането. Ние винаги оставяме вратата отворена за известно време, ако някой забрави, в банята след него не се диша, мокро е и има конденз образуван по всички стени, не само там, където пръска душа.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот rabotnata pchela » 03 Юли 2017, 13:55

Банята ни е вътрешна и винаги отварям, Иначе имам и аз мухъл. Вентилатора ще помогне, но ако няма къде да се монтира отворената врата е решението.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот skyfly » 14 Юли 2017, 15:42

Изчистваш най-напред одобре със сода и лимон, след това махаш тапетите или ако си със замазка изтъркваш малко. Изравняваш и шпакловаш на ново и използваш боя за влажни помещения.
Аватар
skyfly

Мнениеот Malina » 19 Юли 2017, 15:01

Взехме от тази измиващата се боя, която е за влажни помещения. Пребоядисахме и уж няма проблеми.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот vanessa_ » 20 Юли 2017, 09:35

С някакви сребърни йони имало боя, която еп ротив мухъл. Прпобвай от нея да вземеш, или тази за влажни помещения. Ние имахме в банята мухъл, пребоядисахме, след като изчистих добре със саво.
vanessa_

ПредишнаСледваща

Назад към За дома – съвети и идеи