roshlata написа:monito написа:Теди, моят зъболекар ми е чистил зъбния камък с ултразвук и съм страшно доволнаЗъбите стават толкова чистички и бели, а за болка поне аз не мога да говоря. При всеки човек има праг на търпимост и той е различен, но лично аз усещах лек дискомфорт и нищо друго. Кървенето е по-малко, отколкото при ръчно почистване на зъбния камък и венците не са толкова разранени. Следващата процедура се прави, когато е необходимо, а не след 6 месеца. Моята я направиха миналото лято и все още нямам зъбен камък за почистване. След това е хубаво да се използва паста за зъби и вода за уста, които са за по-чувствителни венци.
Звучи обещаващо, но в момента не мога да се подложа на тази процедура, защото съм бременна. Моята зъболекарка ми почисти зъбния камък ръчно и доста ме позаболя, венците ми се разкървиха, но нали сега съм по-чувствителнаПо принцип съм като фабрика за зъбен камък и използвам продукти, които донякъде да предпазват от неговата поява. Купих си една паста за зъби REMBRANDT COMPLETE MINT, която е избелваща и предпазва от образуване на зъбен камък. А също използвам и вода за уста.
Роди ли се бебка и аз ще пробвам това ултразвуково почистване.
Стана ми интересно как точно ултразвукът пречи на бременността? Не би трябвало да пречи, този вид ултразвук не облъчва с такава честота, че да пречи на бебето. Пък знам ли?!